Superliga Romaniei Nicolae Dică, antrenorul ambelor echipe retrogradate în acest sezon din Liga 1, ştie ce i-a lipsit lui FC U Craiova 1948

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Nicolae Dică a antrenat în acest sezon două echipe de Liga 1, pe FC U Craiova 1948 şi pe FC Voluntari, Ambele sale mandate au fost scurte (o lună la Craiova, o lună jumătate la Voluntari), iar ambele echipe au retrogradat direct la finalul sezonului. 



La două zile după ce s-a terminat ultima etapă din playout, Nicolae Dică a spus ce a lipsit celor de la FC U Craiova 1948 în acest sezon. 

”Într-adevăr, este o surpriză pentru mine că au retrogradat (n.r.- cei de la FCU Craiova). Am antrenat o lună acest lot și am văzut calitate, jucători care n-arătau că pot retrograda. Când există și alte lucruri în afară de echipă, care se întâmplă în afară, se poate întâmpla și acest lucru, ca echipa să retrogradeze.

Când eram acolo, le-am transmis celor din conducere că unele lucruri nu sunt ok. Că îmi doresc să renunț pentru o perioadă la anumiți jucători care nu aduc un plus echipei. Echipa juca, avea un joc foarte bun, reușeam să marcăm.

Aveam probleme defensive, ceream cel puțin un fundaș central. Nu s-a adus cât timp am fost acolo. Am lucrat foarte bine, dacă aș putea să iau pe unii dintre ei la echipa unde voi merge, îi voi lua. Am lucrat bine, îmi doream să stau mai mult. Sunt condiții foarte bune, banii la timp, baze de antrenament.

Chiar nu-mi explic cum au reușit să termine campionatul pe ultimul loc. În prima zi am spus că această echipă trebuie să termine în play-off. Era obiectivul meu și discuția pe care o aveam cu patronul echipei. Cum evalua jucătorii, și patronul credea că e un lot de play-off.

Din păcate pentru ei, au intrat în acea perioadă proastă, în care n-au reușit 13-14 jocuri să câștige. Sunt jucători de valoare, dar când sunt momente dificile se văd jucătorii care au caracter, personalitate, valoare. Dacă ai jucători care au valoare în afara terenului, iar ei vorbesc mai mult în afară, că nu le convine ceva, întră pe teren și nu arată...”, a spus Dică, potrivit Fanatik.

Adrian Mititelu şi-a asumat toată responsabilitatea 

"După cum am jucat în ultimele 7-8 meciuri, nu meritam să mai rămânem în prima ligă. Ăsta e adevărul. Şi, dacă există un vinovat pentru aceasă situaţie, acela sunt eu. Eu sunt responsabil pentru situaţia echipei, eu sunt cel care a luat toate deciziile cu privire la echipă. Prin urmare, dacă există un vinovat, acela sunt eu. Îmi pare rău. Sunt 19 ani de muncă şi 7 ani în seria nouă a echipei. Altele au fost idealurile, planurile. Anul trecut, după ce am ratat barajul de Conference League, când arbitrii au avut grijă să câştige CFR, nici nu ne gândeam că anul ăsta nu o să jucăm în playoff. Uite că s-a întâmplat şi mai grav. Sunt multe explicaţii, multe lucruri de spus, dar nu ne mai poate ajuta nimic. O sarabandă de erori şi greşeli. Suntem unde nici măcar duşmanii noştri nu se gândeau", a declarat Adrian Mititelu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?