Superliga Romaniei Nicolae Dică, concluzii dure despre ultimele sale două echipe, retrogradatele FC U Craiova 1948 şi FC Voluntari

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FC Voluntari şi FC U Craiova 1948 sunt echipele care au retrogradat direct în Liga 2 la finalul acestui sezon. Ambele echipe au fost antrenate în acest sezon, printre alţii, şi de Nicolae Dică. 



Antrenorul a tras concluzii dure despre modul în care a fost tratat la aceste echipe şi despre ce s-a întâmplat cu ele. În ultima etapă din playout, FC U Craiova 1948 a fost învinsă pe teren propriu de Hermanstadt, scor 3-1, în timp ce FC Voluntari a pierdut acasă cu U Cluj, scor 1-0. Un punct era suficient pentru ilfoveni să prindă barajul. 

"Aceste două cluburi mi-au stricat mie cariera. Carieră la care am muncit în 10 ani de zile. Nu mi-au dat nicio şansă. O lună de zile, ce şansă să fie. Din punctul meu de vedere, doar rău mi-au făcut. Dar eu nu am gândit cu răutate faţă de cele două cluburi. Însă există şi un Dumnezeu şi te mai şi vede. Când îţi baţi joc de anumite persoane... 

Eu am spus asta şi o voi spune mereu. Am muncit 10 ani la cariera mea, am fost la Liga 3, am fost antrenor secund, am muncit la Liga 2, am muncit să ajung undeva. În aceste două etape ale vieţii s-a şters tot şi trebuie să o iau de la început. Dar nu am nicio problemă, o voi face", a declarat Nicolae Dică la Fanatik. 

Ce îşi reproşează Dică după cele două aventuri de o lună 

"La Voluntari îmi reproşez că m-am dus şi am încercat să schimb stilul de joc al echipei. Stil pe care echipa îl avea în ultimii doi-trei ani. Am analizat şi am făcut această greşeală, pentru că mi-am dorit să schimb stilul. Echipa juca pe 5-4-1, în propria jumătate, pe contraatac. Eu voiam un 4-2-3-1 sau un 4-3-3, voiam să avem iniţierea jocului de la portar, cu fundaşii centrali, să avem posesie, să încercăm să avem ocazii multe. Am vrut să schimb asta şi aici am greşit. Nu trebuia să fac acest lucru. Mi-am dat seama înainte de meciul cu U Cluj, din ultima etapă, când am revenit la acel 5-4-1 sau 3-4-3, ca echipa să fie mai bună pe contraatac. Puteam câştiga acel joc. Dezamăgirea mare a fost că după acel meci stăteam în vestiar cu preşedintele clubului, care îmi spunea că e mulţumit, vorbeam să mai aducem jucători. Şi după aia, la trei zile, să ajungem la despărţire... Greşeala mea a fost că am vrut să schimb într-o perioadă foarte scurtă. Trebuia să aştept vara, să îmi aduc jucători, să le implementez ce vreau eu de la echipă. Asta am greşit acolo. 

La Craiova nu am greşit cu nimic. Când vine patronul şi spune că vrea să rupem contractul, dar nu are ce să îmi reproşeze... Eu ştiu motivul pentru care am fost dat afară, dar nu vreau să îl spun, că e bizar. Nu e legat de jucători. Adică nu ştiu. Erau anumiţi jucători la care patronul spunea că nu îi pot ţine rezervă, că au 14.000 de euro salariu. Aşa consideram eu, că nu se antrenează, că nu joacă cum trebuie. Dar la Craiova eu nu îmi reproşez nimic", a completat Nicolae Dică. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?