Fotbal Nicolae Dică nu a vrut să dea de la 11 metri cu Valencia, în Cupa UEFA. "Walter Zenga mi-a dat una peste cap"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

În 2005, Steaua Bucureşti (n.r aşa cum se numea echipa patronată de Gigi Becali la acea vreme, actuala FCSB) a făcut o performanţă extraordinară. Roş-albaştrii au eliminat Valencia din Cupa UEFA, la loviturile de departajare, pe Ghencea. Spaniolii erau, la acea vreme, deţinătorii trofeului. 



După 2-0 în Spania, echipa antrenată de Walter Zenga a reuşit să întoarcă soarta calificării la Bucureşti, pe stadionul Ghencea, prin dubla reuşită de Andrei Cristea, şi a împins meciul la loviturile de departajare. Printre cei desemnaţi să execute s-a numărat şi Nicolae Dică. Aproape 20 de ani mai târziu, "Nick" spune că nu a vrut să fie pe lista executanţilor, însă Zenga a fost cel care l-a convins

"Cu câteva zile înainte, jucasem la Piteşti, am făcut 2-2, şi eu am ratat un penalty prin minutul 80 şi ceva. A venit apoi meciul cu Valencia, când am ajuns la 11 m, şi îmi aduc aminte că i-am spus lui Walter Zenga că nu aş vrea să trag. M-a luat deoparte şi mi-a dat una peste cap. Mi-a zis că bat ultimul, că primul şi utlimul sunt cei mai importanţi pentru el. Şi mi-a zis că o să dau gol. I-am zis că dacă voi rata şi pierdem calificarea, e greu cu suporterii. A zis că nu îl interesează şi mi-a mai dat una, mi-a zis să mă duc să bat. Când mă duceam să bat 11 metri, mi-am ales un colţ, am zis că dau tare, sus, şi ce o fi o fi. Eu de obicei mă uitam la portar, dar atunci am zis că important e să pară că am bătut serios. Dumnezeu a făcut în aşa fel încât să marchez, şi din fericire pentru noi ne-am şi calificat", a declarat Nicolae Dică la Orange Sport. 

"Trebuia să îmi aranjez bine mingea, să îmi fac paşii, să nu alunec. Dar a fost un moment genial", a mai spus Dică. 

Nicolae Dică a făcut ultima precizare pentru a aminti, astfel, de starea deplorabilă a gazonului de pe Ghencea. În acea seară, terenul a arătat mai mult a mocirlă decât a gazon pentru fotbal. Cu toate astea, situaţia a ajutat, pentru că Valencia a ratat de două ori de la metri, iar roş-albaştrii au mers mai departe în competiţie. 

Pentru echipa lui Walter Zenga au jucat atunci Hamutovski, Ogăraru, Rădoi, Ghionea, Marin, Opriţa, Paraschiv, Munteanu, Dică, Diniţă şi Cristea. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel