Echipa nationala Nicolae Grigore, selecţionerul României U16, spune că "15 jucători sunt din Diaspora, de la Juventus, Milan..."

Data publicării:
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)

Naţionala U16 a României are o mulţime de jucători din Diaspora. 



"U16 va avea obiectiv în toamna anului următor, atunci când va deveni U17. Mai există una sub noi, cea de U15. Obiectivul este Turneul de Elită, iar mai apoi Campionatul European. Este o diferență să fii selecționer, pentru că sunt două meserii diferite.

Ca antrenor de club ești zi de zi, iar ca selecționer mai mult supervizezi. Nu este ușor, mai ales la categoriile acestea de vârstă, pentru că nu ai acces la informații așa cum ai la seniori. Este o muncă pe care o știam, am mai fost secundul lui Adrian Mutu la U21. 

Am avut trei acțiuni până în momentul de față și 39 de jucători convocați. Cred că 15 jucători sunt din Diaspora. La ultima acțiune am avut 14 jucători convocați din străinătate. Sunt la cluburi importante. De la Juventus, de la Milan, de la Venezia, Elche, Malaga, Bologna", a spus Nicolae Grigore, conform Digisport.

Naţionala mare, refuzată de un român din Serie A 

Daniel Boloca, mijlocaşul celor de la Sassuolo, a refuzat naţionala României. 

"Când am ajuns în România, mi-am dat seama imediat că am greșit. Nu înțelegeam nimic! Vorbeau foarte repede și m-am trezit la prânz sau la cină cu jucători care încercau să mă integreze în grup și eu râdeam ca un prost. A fost dificil!

O lună mai târziu, m-au chemat din Italia pentru un stagiu în care Mancini a vrut să vadă câțiva jucători tineri din Serie B. Am acceptat și am știut care este destinul meu. M-au sunat din România și le-am spus că sunt sincer, m-au tratat minunat, dar mă simt italian. Am greșit acceptând convocarea României. Dacă mergi la națională, trebuie să o faci cu inima. 

ărinții mei s-au născut în România și au ajuns în Italia. Nu m-am gândit niciodată că o echipă națională mă poate convoca. A fost un sentiment extraordinar pentru părinții mei. Nu eram foarte sigur, am avut îndoieli.

Am discutat cu ei, știam că nu vorbesc limba (n.n. română), acasă vorbim mereu italiană și cel mult câteva cuvinte în limba română”, a spus Boloca, citat de Prosport.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel