Fotbal Nicolae Mitea a fost la un pas să semneze cu FC Barcelona. "Mi-a spus de mai multe ori că a fost greşeala vieţii lui. A fugit cu actele"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nicolae Mitea a fost la un pas să semneze cu FC Barcelona, însă a fugit cu o noapte înainte. A recunoscut ulterior că a fost greşeala vieţii lui. "Dacă mă asculta... a fugit de la Barcelona! Era semnat la Barcelona! A fugit cu cineva, nu mai contează. Știi povestea, cred. Ce mai contează? La 16 ani, îi dăduseră tatălui lui loc de muncă, era o lege în Spania, fiind minor, nu putea să vină fără un tutore. Două săptămâni am stat cu el acolo, l-a urmărit șeful departamentului de scouting. 

După două săptămâni, Rifer Clemente, cu o echipă de avocați a spus 'gata, îl semnăm!'. Le-am prezentat actele, era jucător liber, trebuia să ceară cartea verde și să semneze cu Barcelona! Și a fugit într-o noapte cu actele. A dispărut. A fost șansa vieții lui. I-am spus 'dacă pe legitimația ta scrie FC Barcelona pentru o noapte, a doua zi te cumpără 30 de cluburi din Europa fără să știe dacă ești șchiop, orb, n-ai o mână sau un picior'. 

Asta nu e o echipă de fotbal, e un imperiu! A dat cu piciorul la Barcelona, după a regretat toată viața. A spus 'A fost cea mai mare greșeală a vieții mele'. 

Am încercat să-l refac la Chiajna, l-am luat acolo, dar nu mai putea, se accidenta, era foarte firav. Jucător genial. Barcelona a spus că e ca Saviola”, a spus Ionuț Chirilă, la emisiunea ”Poveștile Sport.ro”.

Pulhac l-a asemănat cu Messi 

"E un jucător român cu care îl asemăn pe Messi și ăla e Mitea! Ce n-a avut? Cred că ceea le lipsește unora... familia să știe să te îndrume. Pentru că ai anumite derapaje în viață în care ai nevoie de susținere și o îndrumare bună, o părere bună. Nu e vina lui. Eram trei care am ajuns la echipa mare atunci cu Dinu. Eram eu, Mitea și Marica.

Marica provine oricum dintr-o familie mai OK, tatăl lui provine din afaceri. Nu știu dacă știți, dar el a fost și la Barcelona, dus de Chirilă. Era momentul în care a apărut Messi, apăruse de vreun an pe la Barcelona, făcea furori, și l-au oprit pe Mitea că au zis că e noul Messi. Eu am jucat cu el pe bandă. Ceva incredibil! Aceeași înălțime, aceleași picioare groase, același ritm de viteză, cu mingea aproape de picior. Dacă nu dădea 3-4 goluri pe meci, pleca supărat acasă”, a spus Cristi Pulhac, la emisiunea ”Poveștile Sport.ro”.

Mitea s-a retras din activitate la 29 de ani, dar a reuşit, în scurta sa carieră, să scrie istorie la Ajax Amsterdam, club la care are numele gravat în muzeul stadionului, alături de Cristi Chivu, Bogdan Lobonţ sau George Ogăraru. Nicolae Mitea a marcat 14 goluri pentru Ajax în 75 de meciuri, şi a câştigat un titlu şi o cupă a Olandei. Ultimul gol al carierei sale a fost înscris pe stadionul Ilie Oană, chiar la inaugurare. Juca atunci pentru Petrolul şi înscria împotriva echipei sale de suflet, Dinamo Bucureşti, într-un meci câştigat de câini cu 5-1. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel