Echipa nationala Nicolae Stanciu crede în echipa națională, dar recunoaște că este nevoie de multă muncă: „Trebuie să ne ridicăm nivelul!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale de fotbal a României, a declarat că își dorește victoria în meciurile de pregătire pentru EURO 2024, cu Irlanda de Nord și Columbia.

 



Echipa națională vrea două rezultate pozitive la amicale

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a afirmat, joi, într-o conferință de presă, că își dorește victoria în meciurile de pregătire pentru EURO 2024, cu Irlanda de Nord și Columbia, pentru ca încrederea echipei să crească înaintea turneului final din Germania, conform Agerpres.

„Mie mi se pare că a trecut greu timpul din noiembrie până acum, pentru că așteptam cu nerăbdare să ne revedem, să avem din nou meciuri pentru echipa națională. Dar de acum încolo cu siguranță va trece mai repede, pentru că este timpul scurt și trebuie să profităm la maximum de timpul petrecut împreună, de antrenamente și de meciurile pe care le avem. Trebuie să ne ridicăm nivelul, pentru că știm ce ne va aștepta la vară. Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci, asta este mentalitatea grupului. Sunt multe lucruri pe care le lucrăm la antrenamente, sperăm să respectăm cât mai mult cerințele antrenorului și să câștigăm meciurile, pentru că rezultatele pozitive ne dau o încredere incredibilă. La fel s-a întâmplat și anul trecut când am terminat neînvinși și simțeam asta după fiecare acțiune. Încrederea în grup creștea de fiecare dată, ceea ce este foarte important. De aceea ne dorim două rezultate pozitive acum”, a declarat Stanciu.

Căpitanul echipei consideră că naționala traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere al unității grupului: „E mai puțin important cine marchează și sincer aș prefera oricând să câștig cu un gol urât. Acum nu mai e nevoie de discuții motivaționale, acest grup a crescut enorm, trebuie să rămânem la fel și să reprezentăm tricoul pe care îl purtăm cât mai bine. Peste câteva zile zile se vor face opt ani de când sunt la echipa națională și cu siguranță este cea mai bună atmosferă. Pot spune că este cea mai bună perioadă în acești ani și cel mai unit grup.”

Staff-ul tehnic, contribuție de doar 10%

Căpitanul „tricolorilor” consideră că 90% din reușita calificării la Campionatul European este meritul selecționerului, însă imediat Edward Iordănescu, prezent la conferință, a ținut să intervină și să precizeze că staff-ul tehnic a avut o contribuie de doar 10 procente.

„Toată compania a fost decisivă, chiar dacă într-adevăr au fost unele momente mai dificile prin care am trecut, dar important este că am rămas uniți și fideli ideilor antrenorului și am trecut cu bine peste toate. Un moment greu a fost după meciul cu Israel (de acasă), dar ne-am revenit bine după discuțiile avute cu Mister și la trei zile am reușit să câștigăm cu Kosovo. Calificarea i se datorează 90% dânsului, prin modul în care acționează și prin implicarea impusă pe care o respectăm, prin relația pe care o are cu noi. și suntem nerăbdători pentru ceea ce urmează, sperăm să fie cât mai mult timp cu noi de acum înainte. Nu e treaba mea să vorbesc despre prelungirea contractului selecționerului, este treaba federației și a lui Mister, nu pot comenta, dar cu siguranță că noi ne dorim să avem rezultatele dorite și dacă le vom avea cu siguranță ne dorim ca Mister să rămână cu noi în continuare”, a mai declarat Stanciu.

„Sub nicio formă nu este 90% meritul meu, 10% este la noi și 90% e meritul jucătorilor. Noi nu am făcut nimic altceva decât să-i aducem împreună și să le arătăm calea pe care au avut-o de parcurs. Ei au călcat puternic pe acel drum și ei trebuie să rămână actorii principali, fără doar și poate”, a replicat selecționerul.

Nicolae Stanciu a precizat că până la startul Campionatului European, toți jucătorii echipei naționale își doresc să crească nivelul de pregătire pentru a avea evoluții cât mai bune în Germania: „Toată lumea se gândește la Campionatul European, fiecare vrea să se dezvolte și să își ridice nivelul cât mai mult până la acel turneu final. Sunt sigur că toți băieții vor face lucrul acesta, ne dorim să fim sănătoși și să jucăm cât mai mult la echipele de club. Iar pentru turneul final cred că toată lumea este de acord ca primul obiectiv este să reușim să ieșim din grupe, asta ne dorim cu toții.”

Echipa națională a României va întâlni Irlanda de Nord, vineri, de la ora 21:45, pe Arena Națională din Capitală. Meciul împotriva Columbiei se va juca pe 26 martie, de la ora 21:30, pe Civitas Metropolitano din Madrid, ca parte a meciurilor amicale desfășurate înaintea participării la EURO 2024.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel