Echipa nationala Nicolae Stanciu, mesaj pentru toți suporterii. Explicația renunțării la tricoul cu numărul 10 și așteptările dinaintea meciului cu Slovacia

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României a oferit un mesaj tuturor suporterilor români, înaintea partidei decisive împotriva Slovaciei.Echipa națională a României se află, în acest moment, pe prima poziție a grupei E, în cadrul Campionatului European de fotbal din Germania.

Formația „tricoloră” a debutat excelent la EURO 2024, reușind să înregistreze o victorie clară în fața reprezentantei Ucrainei, scor 3-0, ca în a doua partidă jucătorii români să fie surclasați de „Diavolii Roșii”. Belgia a trecut de „tricolori” cu 2-0, într-un meci în care elevii lui Edi Iordănescu au evoluat cât s-a putut de bine.

Meciul decisiv pentru calificarea în optimile competiției este duelul cu slovacii, programat miercuri, 26 iunie. Acesta se va desfășura pe Deutsche Bank Park din Frankfurt, începând cu ora 19:00.

Stanciu: „Sperăm ca după meci să ne bucurăm cu fanii noștri”

Căpitanul formației „tricolore” a recunoscut că mentalul colectiv este încă foarte bun, chiar dacă ultimul meci s-a finalizat cu o înfrângere.

„În primul rând, simt multă mândrie, până acum, cred eu, că am reușit să facem o Românie întreagă să fie fericită, să fie alături de noi, iar meciul este decisiv, suntem foarte aproape să ne îndeplinim un prim obiectiv, să reușim să trecem de faza grupelor. Toată lumea așteaptă meciul, suntem entuziasmați, suntem încrezători. Cu siguranță că vom fi pregătiți la ora jocului și sperăm ca după meci să ne bucurăm cu fanii noștri.

Mentalul este foarte bun, nu s-a schimbat cu nimic. Așa am fost din prima zi de când ne-am reunit, știam ce puteam reuși împreună și chiar nu s-a schimbat nimic. La fel am fost și după acele două meciuri amicale (n.r. - Bulgaria și Liechtenstein, scor identic, 0-0), în care rezultatele nu au fost așa cum am dorit.

Am rămas la fel după victoria cu Ucraina (scor 3-0), suntem la fel de încrezători chiar și după eșecul cu Belgia scor (0-2), pentru că știm toți cât am luptat și am lăsat totul pe teren. La final le-am strâns mâna, pentru că au fost mai buni și nu am avut ce să ne reproșăm...

Cu Slovacia va fi la fel: ne-am setat un obiectiv, avem niște principii și atmosfera e bună. Colegii sunt bine, toți suntem pregătiți pentru meciul cu Slovacia. Am analizat-o deja, o s-o mai facem...și cu siguranță va fi un meci total diferit față de ceea ce am întâlnit la Ucraina. Vom fi pregătiți toți pentru a da tot ce e mai bun pentru tara noastră și a obține o calificare istorică.

Meciul cu Belgia este istorie deja și ne concentrăm, ne pregătim cât mai bine în timpul scurt care ne-a rămas, pentru a fi cea mai bună versiune a noastră la ora jocului. Sunt mândru de toți colegii mei, de tot staff-ul și de toți oamenii din jurul echipei naționale. Sunt mândru că sunt român, sunt extrem de fericit că am reușit să aducem bucurie și fericire în sufletele oamenilor de acasă.”, a spus Nicolae Stanciu.

Stanciu: „I-am simțit durerea și tristețea”

Nicolae Stanciu a relatat, de asemenea, și momentul în care a luat decizia de a renunța la tricoul cu numărul 10, în favoarea purtării tricoului care îi aparține lui Olimpiu Moruțan, „tricolor” accidentat într-un meci al echipei sale de club, în luna aprilie, incident ce a determinat ratarea participării acestuia la EURO 2024.

„E un subiect pe care n-aș fi vrut să-l dezvălui... dar a fost ceva ce am simțit instant să fac (n.r. - să port tricoul cu numărul 21). A fost un gest pe care inima m-a îndemnat să-l fac. Eram la Mogoșoaia, tocmai ce ieșisem din cameră să cobor la prânz, iar Moruțan era singur pe hol cu kinetoterapeutul, făcea exercițiile de recuperare.

M-am pus lângă el pe o bancă, vedeam cum încerca să-și miște piciorul, să-și facă exercițiile. Dintr-una într-alta, a venit vorba de tricoul cu numărul 21, numărul lui, iar atunci i-am simțit durerea și tristețea pe care le avea în timp ce vorbeam și faptul că nu poate să fie la un Campionat European.

În acel moment, m-am ridicat și ne-am dus în cameră la Ianis (n.r. - Hagi) și i-am zis că eu voi juca cu numărul 21 și el să joace cu numărul 10”, a mai spus Stanciu, într-un interviu pentru FRF.

Mesajul lui Stanciu pentru români

„Cel mai simplu și sincer mesaj ar fi că le mulțumim din suflet. Nu credeam...atât eu, cât și colegii mei, că vom avea parte de astfel de momente. Ne dorim să vină în continuare, la meciul cu Slovacia, să se bucure de acest turneu, să se bucure de echipa națională.

Sper să reușim să îi răsplătim cu o calificare, pentru că ceea ce ne-au făcut ei să simțim la meciul de la Munchen, împotriva Ucrainei, nu cred că a mai simțit niciunul dintre noi, în toate momentele carierei.

A fost ceva unic, ce va rămâne cu noi tot restul vieții. Asta se datorează fanilor, întregii Românii, pentru că am văzut ce s-a întâmplat și în țară, le-am simțit căldura, a primit mesajele și le mulțumim mesajele.”, a conchis căpitanul echipei naționale.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel