Echipa nationala Nicușor Bancu, încrezător în viitorul naționalei la EURO 2024. "Să câştigăm EURO este un vis poate prea mare, dar nimeni nu îţi interzice să visezi"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jucătorii echipei Universitatea Craiova, Nicușor Bancu și David Lazar, și-au dat cu părerea cu privire la potențialul naționalei României la Campionatul European din Germania desfășurat în această vară, în condițiile prezentării trofeului EURO 2024 la București.



Nicușor Bancu, căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, a afirmat că echipa de fotbal a României poate să depășească faza grupelor la Campionatul European ce se va desfășura, în această vară, în Germania. Acesta a oferit câteva declarații, în contextul prezentării trofeului EURO 2024 la București, afirmând că obiectivele tricolorilor sunt ridicate, indiferent de existența altor opinii contrare: „Pentru mine înseamnă foarte mult că am reuşit să ne calificăm la un Campionat European. Ne bucurăm că suntem acolo şi sperăm să facem o figură cât mai frumoasă. Eu sper să ieşim din grupe, cred că se poate. Ştiu că se poate ieşi din grupă. Aşa cum am fost şi în preliminarii, nu cred că ne dădeau foarte mulţi şanse să ne calificăm, cu toate astea am demonstrat că se poate şi am câştigat grupa, am terminat neînvinşi. Şi acest lucru ne dă un moral foarte bun şi încredere mare că putem ieşi din grupe”.

"Sper să facem o figură frumoasă"

De asemenea, Bancu speră ca el, împreună cu echipa, să aducă noi reușite în cadrul Campionatului European din acest an: „Este încă un entuziasm foarte mare printre colegii mei de fiecare dată când vorbim şi sper ca acest lucru să se simtă şi prin joc la Campionatul European. Sper să facem o figură frumoasă la Europene”.

Despre o posibilă câștigare a Campionatului, jucătorul craiovean are încredere în sine și în puterea coechipierilor săi, chiar dacă acest obiectiv ar fi, pentru moment, unul prea îndrăzneț: „Să câştigăm Campionatul European este un vis poate prea mare, dar e bine să visăm, de ce nu. Nimeni nu îţi interzice să visezi”.

„După cum am zis, rezultatele din ultima vreme ne dau încredere că se poate, poate chiar mai mult decât ieşirea din grupe. Dar nu vreau să mă gândesc atât de departe, trebuie să o luăm pas cu pas, aşa cum am făcut şi până acum. Este un trofeu foarte frumos, sper să ajung să îl ridic şi eu o dată, chiar dacă poate este un vis prea îndrăzneţ”, a mai afirmat Bancu, conform Agerpres.

David Lazar: "Cred că toată lumea are aşteptări foarte mari"

În aceeași direcție s-a poziționat și colegul său, David Lazar,: „Este foarte uşor, dar este un trofeu foarte frumos. Poate nu în viitorul apropiat, dar în viitorul îndepărtat cred că putem visa să îl câştigăm. Acum cred că toată lumea are aşteptări foarte mari, dar cel mai important este să fim alături de ei (de componenţii echipei naţionale, n. red.)”. Astfel, portarul Universității Craiova are speranțe că echipa națională de fotbal a României poate face o figură frumoasă la campionatul găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie.

Miercuri, Trofeul Campionatului UEFA EURO 2024 a fost prezentat suporterilor români la București, în incinta Unirea Shopping Center, în contextul unui eveniment organizat de către sponsorul oficial global al turneului, Betano. Alături de jucătorii craioveni, la eveniment au fost prezenți, printre alții, și căpitanul FCSB, Darius Olaru, dar și colegul său, Florinel Coman. 

La turneul final al Campionatului European de fotbal EURO 2024, România a fost repartizată în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B. Această ultimă echipă se va decide în urma semifinalelor Bosnia Herțegovina - Ucraina, respectiv Israel - Islanda. Tricolorii au câştigat Grupa I a preliminariilor fără niciun eșec, obținând rezultate pozitive cu Elveţia, Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra Echipa națională a României va debuta împotriva câştigătoarei play-off-ului B, pe 17 iunie, la Munchen. Următoarele meciuri se vor desfășura pe 22 iunie, contra Belgiei, la Köln, urmând ca România să înfrunte Slovacia, la Frankfurt, pe 26 iunie.

Țara noastră va participa pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, aceasta fiind prezentă la ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. Dintre toate, România a reușit cea mai bună performanţă în anul 2000, ajungând până în sferturile de finală.

Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel