Jocurile Olimpice Noi anunțuri privind asigurarea securității la Jocurile Olimpice de la Paris. Autoritățile se află în alertă maximă

Data publicării:
Anthony, Pexels
Anthony, Pexels

După recentele atentate teroriste de pe teritoriul statului rus, din ce în ce mai multe măsuri de securitate se înăspresc pe continentul european. Autoritățile franceze anunță că vor primi sprijinul a peste 2000 de polițiști și militari străini, care vor asigura securitatea Olimpiadei de la Paris, desfășurată în această vară.



Franța va fi ajutată de mai multe state 

Peste 2.000 de polițiști și militari străini vor asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris, din vara acestui an, alături de forțele de ordine din țara gazdă, informează AFP.

Franța a contactat în luna ianuarie „46 de parteneri străini” pentru a solicita „aproximativ 2.185 de întăriri ale forțelor de securitate internă”, a anunțat joi, Ministerul francez de Interne.

Personalul care va sosi din celelalte state urmează să îi susțină pe cei aproximativ 35.000 de polițiști și 18.000 de soldați francezi mobilizați în vederea marelui eveniment, Jocurile Olimpice de vară, din capitala Franței.

„Mai multe națiuni străine ne vor întări în anumite domenii critice, cum ar fi capacitățile canine, unde nevoile sunt enorme”, potrivit Ministerului francez al Forțelor Armate, care nu a precizat, însă, care sunt țările implicate.

Totuși, Germania a indicat deja că va trimite polițiști la Jocurile Olimpice, în timp ce statul polonez, a anunțat, la rândul său, că va trimite întăriri militare în Franța, în această vară.


În timpul Cupei Mondiale de rugby din Franța, desfășurată în toamna trecută, au venit în Hexagon în special polițiști britanici, iar la eveniment au participat în total 180 de ofițeri europeni, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel