Fotbal international Noi incidente de rasism în campionatul spaniol! Partida dintre FC Sevilla și Getafe, întreruptă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Arbitrul întâlnirii a trebuit să întrerupă pentru scurt timp meciul dintre cele două reprezentante ale Spaniei, întrucât fanii echipei Getafe l-au insultat pe fotbalistul echipei FC Sevilla, Marcos Acuna, utilizând remarci rasiste. 



Val de incidente și remarci rasiste în Spania

Clubul FC Sevilla a condamnat insultele rasiste care l-au vizat pe internaționalul argentinian Marcos Acuna, în cursul meciului disputat sâmbătă în deplasare cu formația Getafe, în etapa a 30-a a campionatului de fotbal al Spaniei, informează AFP.

Centralul partidei, Javier Iglesias Villanueva, a scris în raportul său faptul că fanii echipei Getafe au scandat remarci rasiste precum „Acuna maimuță" și „Acuna, te tragi din maimuțe”, ceea ce l-a determinat să întrerupă pentru scurt timp partida. În final, meciul a fost câștigat de Sevilla, scor 1-0, golul fiind marcat de fundașul Sergio Ramos.

„Condamnăm insultele rasiste și xenofobe suferite de Marcos Acuna și de staff-ul nostru tehnic în timpul meciului Getafe-Sevilla”, a scris clubul andaluz pe contul său de pe rețeaua X, fostă Twitter.

Antrenorul Quique Sanchez Flores susține că fanii madrileni i s-au adresat cu apelativul de „țigan”.

Cazul lui Acuna nu este singular

Tot sâmbătă, un meci din liga a treia a campionatului spaniol a fost oprit din cauza unui incident rasist. Jucătorii echipei Rayo Majadahonda au refuzat să încheie partida cu Sestao River, după ce portarul său, senegalezul Cheikh Sarr, a primit insulte rasiste din partea suporterilor adverși.

Sarr a fost eliminat după o altercație cu un suporter, în spatele porții, iar coechipierii săi au decis să părăsească terenul, forțându-i pe arbitrii să pună capăt jocului.

Conform presei spaniole, mai mulți suporteri ai echipei Sestao River l-au insultat pe Cheikh Sarr, după al doilea gol marcat de echipa lor, în finalul meciului.

„Echipa noastră nu va relua meciul, după ce jucătorul nostru a fost vizat de insulte rasiste inacceptabile”, a scris Rayo Majadahonda pe rețeaua X, fostă Twitter.


Aceste incidente s-au produs la doar câteva zile după meciul amical dintre Spania și Brazilia, organizat pentru a lupta împotriva rasismului, ca răspuns la insultele suferite de nenumărate ori de atacantul brazilian al lui Real Madrid, Vinicius Junior, notează Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel