Handbal Norvegia, Franţa, Spania şi Olanda, pas important pentru calificarea în sferturile CM 2023 de handbal feminin

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

CM 2023 de handbal feminin a trecut la faza grupelor principale. Echipele Norvegiei, Franţei, Spaniei şi Olandei au debutat cu victorii în grupele principale, miercuri, şi sunt tot mai aproape de calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

La Trondheim, în faţa propriilor suporteri, Norvegia a surclasat Angola cu 37-19, într-un meci care a fost marcat de revenirea vedetei Nora Mork, menajată în prima fază din o accidentare. Mork a reuşit să înscris trei goluri din şase aruncări. Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucureşti) a reuşit 4 goluri.

Campioana en titre se află la egalitate în grupa a doua principală cu campioana olimpică Franţa, care a dispus de Austria cu 41-27. Cele două favorite se vor califica în sferturi dacă Norvegia va învinge vineri Slovenia. Orlane Kanor (CS Rapid Bucureşti) a înscris 4 goluri pentru Les Bleues.

Situaţia este una similară în Grupa a IV-a principală, la Frederikshavn (Danemarca), dominată de Spania şi Olanda.

Ibericele au reuşit să se impună în faţa Argentinei cu scorul de 30-23, făcând diferenţa în ultimul sfert de oră. Olanda a trecut de Brazilia cu 35-27, dar cea mai mare parte a diferenţei şi-a asigurat-o din prima repriză (18-13). Estavana Polman (CS Rapid) a marcat 4 goluri pentru olandeze. Giulia Guarieiro (Măgura Cisnădie) a reuşit 5 goluri pentru Brazilia, iar Larissa Fais Munhoz Araujo (Dunărea Brăila) a adăugat 3, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel