Fotbal international Noua Cupă Mondială a Cluburilor, care începe din 2025, aliniază la start toate echipele mari ale Europei

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

FIFA a anunţat că din 2025 va fi organizată o nouă Cupă Mondială a cluburilor. Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat, duminică, organizarea unei noi Cupe Mondiale a Cluburilor în luna iunie 2025, la care şi-au asigurat participarea mai multe cluburi europene, precum Manchester City, Real Madrid sau Paris Saint-Germain, informează AFP.

Competiţia se va desfăşura în Statele Unite în perioada 15 iunie-13 iulie 2025, cu un an înainte de Cupa Mondială organizată în SUA, Canada şi Mexic, şi va reuni 32 de echipe de club repartizate în opt grupe. Faza grupelor va fi urmată de o fază finală care va debuta cu optimile de finală, scrie Agerpres.

Competiţia va reuni cluburi din fiecare din cele şase confederaţii internaţionale: CAF (Africa) va avea patru echipe, precum AFC (Asia) şi CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe), UEFA (Europa), 12 locuri, CONMEBOL (America de Sud) va participa cu şase, iar OFC (Oceania), cu o echipă.

Pentru Europa, patru locuri sunt atribuite câştigătoarelor Ligii Campionilor 2021 (Chelsea), 2022 (Real Madrid), 2023 (Manchester City) şi 2024.

Opt echipe au validat participarea lor graţie clasamentului UEFA, între care PSG, Bayern Munchen, Inter Milano, FC Porto sau Benfica.

Este "o veste absolut fantastică, PSG este deja calificată pentru cel mai mare şi important turneu al cluburilor din lume", a comentat o sursă apropiată de clubul francez, adăugând că va garanta pentru PSG "noi câştiguri importante".

Totodată, FIFA a anunţat o nouă competiţie globală la nivel de cluburi, care va fi cunoscută drept Cupa Intercontinentală. Întrecerea va avea o structură similară cu actualul format al Cupei Mondiale a Cluburilor şi va reuni campioanele confederaţiilor continentale. Campioana Europei va intra direct în finală.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel