Grand Slam Novak Djokovic, calificat în sferturi la Roland Garros, în ciuda accidentării

Data actualizării: | Data publicării:

Liderul mondial a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de argentinianul Francisco Cerundolo, calificându-se în faza sferturilor de finală de la Roland Garros.



Djokovic își arată din nou clasa de campion

Novak Djokovic a reușit să se califice în sferturile de finală ale celui de-al doilea turneu major al anului, după ce a solicitat în repetate rânduri time-out medical pentru o durere la genunchi. Djokovic l-a învins pe adversarul său, Francisco Cerundolo (27 ATP), în cinci seturi, scor 6-1 5-7 3-6 7-5 6-3, în peste patru ore și jumătate de joc (4h 39min).

Meciul de luni seară al lui Nole a depășit durata partidei din al treilea tur, împotriva italianului Lorenzo Musetti, care a atins patru ore și 30 de minute.

La 2-1 în setul decisiv, Djokovic a mai întâmpinat o problemă, acuzând că terenul nu este conform. El a alunecat și a căzut, sârbul având un mesaj sarcastic asupra arbitrei de scaun și superiorilor acesteia:  „Nu e deloc alunecos, nu e periculos, știți mai bine decât noi (n.r.- jucătorii). Bravo, superviser, bravo tuturor!”, a spus liderul mondial.

Cu toate acestea, sprijinit de „cel mai puternic antiinflamator” pe care i l-a putut oferi medicul, Nole a reușit să încheie partida cu argentinianul, calificându-se în sferturi. Cu această victorie, Djokovic înregistrează cele mai multe victorii de Grand Slam, devansându-l pe elvețianul Roger Federer (369). 

Sârbul ar urma să îl întâlnească pe norvegianul Casper Ruud (7 ATP), dar nu știe exact dacă va fi apt să evolueze în sferturi: „Aveam o problemă minoră la genunchi, dar nu era mare lucru. După am alunecat și am simțit durere. Am luat o mulțime de antiinflamatoare și ele și-au făcut efectul la finalul setului a patrulea. Nu știu dacă o să joc în sferturi, așteptăm și vedem.”, a fost mesajul sârbului, la conferința de presă de după meci.

Ceilalți tenismeni care s-au calificat în această fază a turneului sunt Alexander Zverev (4 ATP), Alex de Minaur (11 ATP), Carlos Alcaraz (3 ATP), Jannik Sinner (2 ATP), Grigor Dimitrov (10 ATP) și Stefanos Tsitsipas (9 ATP).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?