Turnee ATP Novak Djokovic, debut excelent pe zgura de la Monte Carlo. Jannik Sinner îl întâlnește pe Sebastian Korda

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liderul mondial a început sezonul de zgură cu o victorie clară, împotriva rusului Roman Safiullin, scor 6-1 6-2. Cel mai bun jucător de anul acesta debutează astăzi, pe zgura din Monte Carlo, în meciul cu americanul Sebastian Korda.



Djokovic începe sezonul de zgură cu un succes și înregistrează un nou record

Numărul 1 mondial l-a învins fără nicio problemă pe rusul Roman Safiullin, marți, în cel de-al doilea tur de la Monte Carlo. Djokovic a trecut de ocupantul poziției a 41-a în clasamentul mondial în două seturi, 6-1 6-2, în doar o oră și 11 minute. Nole s-a calificat, astfel, în optimile de finală ale competiției din Principat.

Principalul favorit al turneului dotat cu premii totale de 5.950.575 de euro îl va întâlni, în următoarea fază a competiției, pe italianul Lorenzo Musetti (24 ATP). Tânărul jucător este cel care l-a învins pe Novak în urmă cu un an, tot la Monte Carlo, acel meci fiind singurul câștigat de către Musetti, din totalul de patru întâlniri. Meciul de joi va înregistra a cincea întâlnire dintre cei doi jucători. 

Întrebat dacă este speriat în ceea ce privește duelul cu italianul, dat fiind faptul că acesta l-a învins pe zgura din Monte Carlo și totodată, având un bilanț negativ în fața jucătorilor italieni în acest sezon, liderul mondial s-a declarat dornic să joace o nouă partidă împotriva lui Lorenzo. De asemenea, el a spus că nu este speriat de nimeni, niciodată, afirmând că Musetti este unul dintre cei mai talentați jucători tineri din circuit.

De curând cunoscut ca fiind cel mai bătrân lideri mondial din istoria tenisului masculin, Nole a înregistrat un nou record, egalându-l pe Rafael Nadal, la meciurile de debut câștigate, din cadrul turneelor de categorie Masters, 115 la număr. 

Despre doborârea unui nou record privind vârsta numărului 1 din tenis, Novak a declarat că nu s-ar fi gândit niciodată că va fi, la aproape 37 de ani, în această poziție:

Nole e mulțumit de nivelul de joc arătat

Sârbul consideră că a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale din ultimii ani la turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, marți, împotriva rusului Safiullin:

„Sunt mulțumit de evoluția mea. Nu aveam încredere după ultimele două turnee în care nu am avut rezultate ca de obicei, așa că acesta este un început foarte bun. Am reușit o partidă foarte bună. Zgura este întotdeauna o suprafață solicitantă, ea necesită întotdeauna o pregătire tehnică specială, mai ales pentru stilul meu de joc, pentru a mă adapta și a atinge nivelul necesar”, a declarat Novak Djokovic, după meci.

„Și anul trecut am jucat excelent în primul meci, apoi l-am pierdut pe al doilea. Sper că acum va fi altfel. Mâine am o zi de odihnă, mă voi antrena. Continui să lucrez în același ritm. Cred că am făcut o treabă bună la antrenamente și acum se vede în meci, ceea ce mă bucură foarte mult”, a mai susținut Djokovic în cadrul interviului de pe teren.

Sinner debutează în fața lui Korda

Jannik Sinner (2 ATP) îl va înfrunta pe americanul Sebastian Korda (27 ATP), în al doilea tur de la turneul Masters 1.000 de la Monte Carlo. În primul tur, Korda a trecut de spaniolul Davidovich Fokina (29 ATP), în două seturi, scor 6-1 6-2. La meciurile directe dintre italian și american, se înregistrează o egalitate, Sinner câștigând primul meci disputat la Washington, în 2021, Korda cunoscând victoria anul trecut, la Adelaide.

Sinner vine după un început de sezon extraordinar, în care a cucerit primul său turneu de Mare Șlem, Australian Open, competiția de la Rotterdam, dar și turneul Masters 1.000 de la Miami. 

Al treilea favorit s-a retras

Spaniolul Carlos Alcaraz (3 ATP) a fost nevoit să se retragă de la competiția din Monte Carlo, susținând că a suferit o accidentare la brațul drept. Acesta a fost văzut, încă de la venirea în Principat, cu zona brațului bandajată, în ultimele zile de antrenament. Acesta va fi înlocuit de Lorenzo Sonego (57 ATP), care îl va întâlni în turul al doilea pe Felix Auger-Aliassime (35 ATP).

„Am lucrat la Monte Carlo și am încercat să mă recuperez până în ultimul moment, după o accidentare la mușchiul rotund pronator, dar nu a fost posibil și nu pot juca! Abia așteptam să joc... Ne vedem la anul!”, a fost mesajul transmis de Carlos Alcaraz pe contul personal de X.

Meciurile din 10 aprilie

- Alex De Minaur (11 ATP) - Tallon Griekspoor (26 ATP)

- Karen Khachanov (17 ATP) - Francisco Cerundolo (22 ATP)

- Alexei Popyrin (46 ATP) - Andrey Rublev (6 ATP)

- Lorenzo Sonego (57 ATP) - Felix Auger-Aliassime (35 ATP)

- Tomas Martin Etcheverry (31 ATP) - Stefanos Tsitsipas (12 ATP)

- Hubert Hurkacz (8 ATP) - Roberto Bautisa-Agut (90 ATP)

- Sebastian Korda (27 ATP) - Jannik Sinner (2 ATP)

- Ugo Humbert (15 ATP) - ZhiZhen Zhang (49 ATP)

- Gael Monfils (40 ATP) - Daniil Medvedev (4 ATP)

- Alejandro Tabilo (45 ATP) - Casper Ruud (10 ATP)

- Miomir Kecmanovic (66 ATP) - Grigor Dimitrov (9 ATP)

- Holger Rune (7 ATP) - Sumit Nagal (93 ATP)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel