Tenis Novak Djokovic, desemnat Sportivul anului 2023. „Succesul meu se datorează familiei și echipei mele”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul sârb a câștigat pentru a cincea oară în carieră premiul pentru Sportivul anului 2023, după rezultatele înregistrate anul trecut. Acesta a ținut să mulțumească întregii familii și echipei sale, fără de care nu ar fi ajuns la asemenea succese în tenis.



Al cincilea titlu de Sportiv al anului, pentru Nole

Desemnat Sportivul anului în anii 2012, 2015, 2016 și 2019, superstarul sârb și-a mai adăugat în uriașul său palmares încă un premiu, el fiind nominalizat alături de Lionel Messi, Max Verstappen, Noah Lyles, Armand Duplantis și Erling Haaland. Luni seară, lui Novak i-a fost decernat premiul pentru Sportivul anului 2023, după seria spectaculoasă de succese înregistrate sezonul trecut.

Sârbul a câștigat trei dintre cele patru turnee de Mare Șlem, Australian Open, Roland Garros și US Open, fiind aproape de cucerirea unui nou titlu și la Wimbledon, ajungând în finala competiției britanice. De asemenea, Djokovic a cucerit și titlul la Turneul Campionilor 2023, competiție care întrunește primii opt tenismeni ai sezonului.

Învins de Carlos Alcaraz în ultimul act al Grand Slam-ului organizat pe suprafața de iarbă, Djokovic a fost la un pas de a reuși „Calendar Grand Slam”, singurii sportivi care au atins acest succes fiind Don Budge (1938), Maureen Connolly (1953), Rod Laver (1962 și 1969), Margaret Court (1970) și Steffi Graf (1988).

„Sportul este un limbaj universal care ne unește pe toți. Mulțumesc mult pentru prezența voastră în această seară, sunt mulți jucători incredibili în această sală alături de noi: Rafa [Nadal], Carlos [Alcaraz], Garbine [Muguruza], Martina [Navratilova], niște persoane extraordinare - ei au făcut istorie pentru acest sport. Da, suntem atleți într-un sport individualist, dar cred că suntem de acord în ceea ce privește succesele pe care le atingem - ele se datorează familiilor noastre, echipelor noastre.”, a spus Novak Djokovic.

„Familia mea este alături de mine în această seară: părinții mei, fratele meu, soția mea. Îmi face plăcere să mulțumesc echipei mele, care nu este prezentă în această seară, dar a reprezentat un element foarte important al succesului meu din 2023, sezon care a fost unul dintre cele mai bune din toată cariera mea. La mai multe!”, a fost discursul liderului mondial, la decernarea premiului Laureus, pentru Sportivul anului 2023.

Novak nu participă la Madrid Open și speră să ajungă la Roma. Obiectivul principal rămâne Roland Garros-ul

Liderul mondial a declarat luni că obiectivul său este să dispute turneul ATP Masters 1.000 de la Roma (6-15 mai), înainte de a-și apăra titlul la Roland Garros, relatează AFP.

„Din păcate, anul acesta nu voi putea juca la Madrid. Am prevăzut să joc la Roma, deci sper să pot juca, pregătindu-mă bine”, a declarat jucătorul sârb la conferința de presă care a urmat Galei Premiilor Laureus, de la Madrid. 

„Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine, încă nu am găsit nivelul meu obișnuit și sper că o voi face la Roland Garros”, a adăugat el.

Djokovic, în vârstă de aproape 37 de ani, câștigător a 24 de trofee de Grand Slam, a ales să nu ia parte la competiția din capitala Spaniei, pentru a se concentra asupra turneului Masters 1.000 de la Roma, înainte de a-și apăra titlul pe zgura pariziană. Djokovic nu a câștigat niciun titlu de la debutul acestui sezon și a disputat doar patru turnee în 2024, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel