Tenis Novak Djokovic încheie sezonul de hard. Care va fi următorul turneu al sârbului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Eliminat surprinzător în această săptămână în cea de-a treia rundă a turneului de la Indian Wells de italianul Luca Nardi (123 ATP), Novak Djokovic, numărul 1 mondial, ar urma să nu joace la Miami.



Cel mai bun tenismen din lume declară forfait la Miami

Conform jurnalistului Sasa Ozmo, totodată compatriot al tenismenului sârb, Novak Djokovic se retrage de la turneul Masters 1.000 de la Miami, care debutează pe 20 martie. Printr-o postare pe contul său de X, fost Twitter, ziaristul, foarte bine informat în legătură cu cel care a câștigat 24 de titluri de Grand Slam, a susținut că sârbul nu va juca turneul american, scrie site-ul eurosport.fr

Pentru moment, nu sunt cunoscute motivele care l-ar determina pe Djokovic să se retragă de la al doilea turneu Masters 1.000 al sezonului, parte a Sunshine Doubles. În același timp, nu se cunosc nici obiectivele sârbului pentru anul în curs, în condițiile în care, vara aceasta, se vor desfășura Jocurile Olimpice de la Paris, dar și faptul că Nole încearcă, de câțiva ani, să se concentreze asupra turneelor de Mare Șlem.

Ca scurt istoric, Djokovic a câștigat șase trofee la turneul ATP 1.000 de la Miami, la care participase ultima oară în 2019. De asemenea, numărul 1 mondial concurase ultima dată la Indian Wells tot în urmă cu cinci ani, scrie Agerpres.

Început cu stângul, pentru sârb

Novak Djokovic are un început de sezon dezamăgitor, fiind învins în iarnă de Jannik Sinner, în semifinalele turneului de Grand Slam din Australia. În plus, acesta a fost învins surprinzător de un lucky loser, aflat în afara top 100, Luca Nardi, la Indian Wells.

După înfrângerea împotriva italianului, Nole a explicat că se simte bizar în ceea ce privește începutul actualului sezon, întrucât, în fiecare an, câștiga măcar un titlu până în luna martie. De asemenea, el a mai mărturisit că nu își găsește, pentru moment, ritmul jocului.

Cel mai probabil, pentru Nole urmează antrenamentul pe zgură, participând la turneul de la Monte Carlo, competiție care se desfășoară în perioada 7-14 aprilie. Un obiectiv important pentru sârb rămâne sezonul de zgură, unde a reușit să câștige turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, anul trecut.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?