Tenis Novak Djokovic, înfrangere pe tărâm american: învins în turul al treilea la Indian Wells

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Numărul 1 mondial a fost învins în turul al treilea la Indian Wells, de Luca Nardi, un jucător italian aflat pe numărul 123 mondial. Acesta a ajuns pe tabloul principal al turneului din California ca lucky loser, după ce a pierdut în calificări, în fața lui David Goffin (112 ATP). Jucătorul italian ajunge pentru prima dată în optimile unui turneu de categorie Masters.



Coșmarul italian

Novak Djokovic (1 ATP) a fost învins astăzi, 12 martie, de către jucătorul italian, Luca Nardi (123 ATP), în turul al treilea al turneului de la Indian Wells. Sârbul revenise la Sunshine Double după cinci ani, ultima participare fiind cea din anul 2019. Meciul a fost unul intens, finalizat în trei seturi foarte disputate, scor 4-6 6-3 3-6, în peste două ore de joc.

Italianul de numai 20 de ani a reușit să atingă cel mai mare succes al carierei până în momentul de față, ajungând pe tabloul principal în postura de lucky loser. Nardi declarase, înainte de înfruntarea cu Djokovic, că a crescut având fotografiile sârbului pe pereții din cameră, acesta fiindu-i unul dintre idolii copilăriei.

Luca Nardi a început bine meciul de noaptea trecută, câștigând primul set cu 6-4 în 44 minute de joc. Cu toate acestea, Nole a reușit să revină în cel de-al doilea set, pe care și l-a adjudecat cu 6-3, în 50 de minute. Ajunși în setul decisiv, Nardi a arătat un joc foarte solid, bazându-se pe serviciul său eficient, încheind cel de-al treilea set cu scorul de 6-3. Astfel, acesta a putut să realizeze cel mai bun meci al său de până acum, învingând numărul 1 mondial, la un turneu de 1000 puncte ATP. De asemenea, evenimentul consemnează și jucătorul cu cel mai jos clasament ce reușește să îl învingă pe Djokovic la un turneu Masters 1000 sau de Grand Slam.

La interviul de pe teren, jucătorului italian nu îi venea să creadă de reușita în fața liderului mondial. Întrebat de modalitățile prin care a putut să nu fie copleșit de emoții, el a susținut că victoria în fața lui Djokovic „este un miracol, pentru că sunt un tip de 20 de ani, 100 (clasament) în lume și îl bat pe Novak: o nebunie”. „Cred că înainte de această noapte nu mă cunoștea nimeni, sper că publicului i-a plăcut meciul. Eu sunt tare fericit”, a mai declarat acesta, conform tennis.com

Novak Djokovic a suferit ultima înfrângere în iarnă, la turneul său favorit, Australian Open, unde a fost învins tot de un italian, Jannik Sinner. Acesta din urmă și-a arătat forma excelentă până la sfârșitul turneului, cucerind titlul australian și, totodată, triumfând pentru prima dată în carieră la un turneu de Grand Slam. Pentru jucătorul sârb, urmează turneul de la Miami de 1000 puncte ATP, ce va debuta pe data de 20 martie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?