Tenis Novak Djokovic s-a operat la genunchi. Participarea la Wimbledon, improbabilă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul sârb a suferit deja o intervenție chirurgicală la nivelul genunchiului drept, după ce RMN-ul efectuat în cursul zilei de marți a arătat o ruptură de menisc.



Tenismenul Novak Djokovic a decis să se opereze miercuri dimineață, în capitala Franței, după accidentarea la genunchi care l-a forțat să se retragă de la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, deși reușise să se califice în sferturile de finală, informează L'Equipe.

Djokovic, operație „fulger” pentru a nu lipsi de la JO 2024

În mod evident, restul programului său din această vară, în special participarea sa la Jocurile Olimpice 2024, va depinde de reacția sa la această intervenție chirurgicală.

Lui Novak Djokovic îi lipsește un singur titlu important din palmares, acela de campion olimpic, el reușind să câștige o medalie de bronz în anul 2008, în proba de dublu.

Nole a suferit o leziune la meniscul medial al genunchiului drept în cursul meciului câștigat luni, în cinci seturi, în fața argentinianului Francisco Cerundolo, scor 6-2 5-7 3-6 7-5 6-3.

Sârbul a dat anterior dovadă de reticență în privința intervențiilor chirurgicale, așa cum s-a întâmplat în 2018, când a decis să se opereze la cot după doi ani de reflecție și ezitare, reamintește L'Equipe.

De această dată însă, campionul sârb s-a hotărât rapid să se opereze, la doar două zile de la accidentarea sa, într-o clinică pariziană, cu speranța că se va reface la timp pentru a participa la Jocurile Olimpice, unul dintre principalele sale obiective din acest sezon.

Fără șanse de participare la Wimbledon


Novak Djokovic va avea nevoie de cel puțin trei săptămâni de convalescență, astfel că va fi obligat să nu participe la turneul de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie), turneu în cadrul căruia a jucat finala anul trecut, învins de Carlos Alcaraz.

Pe altă parte, în funcție de reacția genunchiului său la această intervenție, participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris (27 iulie - 4 august) nu ar fi pusă în discuție, ceea ce explică decizia sa rapidă de a se opera, susținută de motivația de a încerca să obțină aurul olimpic, singurul care lipsește din impresionantul său palmares, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?