Grand Slam Novak Djokovic se califică în al doilea tur la Roland Garros

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liderul mondial al tenisului masculin a reușit să câștige primul meci din cadrul turneului de Mare Șlem de la Paris, după peste două ore și jumătate de joc.



Djokovic începe cu dreptul la Roland Garros

Campionul sârb a trecut de francezul în vârstă de 33 de ani, Pierre-Hugues Herbert (142 ATP), în minim de seturi, scor 6-4 7-6(3) 6-4, în două ore și 33 de minute. Djokovic (1 ATP), chiar dacă nu a reușit să câștige vreun titlu de la începutul sezonului actual, lucru neobișnuit pentru acesta, a declarat că nu se prezintă la al doilea turneu major al anului încrezător, ci doar cu mari speranțe că îl va câștiga.

Novak Djokovic este campionul en-titre de la Roland Garros, reușind să cucerească trei titluri de Mare Șlem în capitala Franței. Acesta a jucat o semifinală de Grand Slam anul acesta, la Australian Open, fiind învins de mai tânărul italian, Jannik Sinner (2 ATP), care urma să câștige și titlul.

„Nole” a avut emoții doar în al doilea set, când a servit la 5-4 pentru adversarul său, ducând manșa în prelungiri. Cu toate acestea, cei doi jucători au ajuns la tie-break, sârbul reușind să câștige cu 7-3 (1h 9min).

Cel de-al treilea set al meciului a fost câștigat mai ușor de către campionul a 24 de trofee de Mare Șlem, după 46 de minute. 

Novak vrea titlul, dar așteptările sunt scăzute

„Așteptări scăzute și speranțe mari”, a fost răspunsul lui Djokovic când a fost întrebat despre cum se simțea înainte de a debuta la Roland Garros, anul acesta.

„Este greu de spus. Este foarte subiectiv. Aproape că mă simt puțin jenat să spun care sunt așteptările mele...Orice altceva decât un titlu pentru mine nu este satisfăcător, așa a fost întotdeauna. Știu că poate suna arogant pentru mulți oameni, dar cred că am cariera în spate care susține acest lucru.

Sunt diverse evenimente care s-au întâmplat în ultimele două luni, dar nu vreau să intru în asta... Sper că înțelegeți. Nu vreau să deschid Cutia Pandorei și să vorbesc despre lucruri.”, a spus Novak Djokovic, înainte de a lua startul la ediția actuală a turneului de Mare Șlem din capitala Franței.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?