Tenis Novak Djokovic se pricepe și la dirijat. Gesturile făcute pe teren de liderul mondial

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sârbul participă la competiția Masters 1.000 de la Monte Carlo, unde s-a calificat în sferturile de finală. Acesta le-a arătat fanilor ce abilități mai posedă, în afara celor legate de tenis.



Debut de succes pe zgură

Novak Djokovic (1 ATP) continuă să uimească fanii tenisului, nu numai prin abilitățile sale sportive și recordurile atinse, ci și prin calitățile artistice. Acesta s-a calificat în sferturile de finală ale competiției de la Monte Carlo, unde își are și reședința, luându-și revanșa în fața italianului Lorenzo Musetti (24 ATP), tenismen care l-a învins în urmă cu un an, în cadrul aceluiași turneu.

Djokovic a trecut în două ore de Musetti, scor 7-5 6-3, urmând să îl înfrunte, pentru un loc în semifinală, pe Alex De Minaur (11 ATP). Australianul a obținut prima sa victorie în fața liderului mondial, anul acesta. Cel mai probabil, Novak va urmări să își ia revanșa și astăzi,  după ce De Minaur l-a învins în United Cup, scor 6-4 6-4, în luna ianuarie.

Nole, dirijorul publicului de la Monte Carlo

Obșinuit cu unii fani ai tenisului care îl huiduie în timpul meciurilor pentru a-și pierde concentrarea, sârbul a arătat din nou nivelul mental pe care îl are pe teren, ironizând zgomotul publicului, prin realizarea unor mișcări de dirijor:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Mai mult decât atât, el a continuat să transmită mesajul publicului, și după ce a încheiat partida:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Ironiile la adresa huiduielilor au continuat și în mediul online, unde Nole a postat o fotografie cu degetele în aer, alături de un mesaj: „Dedic această victorie orchestrei mele”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

La postarea starului sârb, au comentat foarte mulți internauți, declarându-se amuzați. La o afirmație a unuia dintre ei, a răspuns și Novak: „Novak Djokovic is the coldest athlete in all of sports”, tradus „Novak Djokovic este cel mai rece (n.r. - dur) atlet din toate sporturile”, a fost unul dintre comentarii, la care Novak a răspuns: „too many victory ice baths” - referindu-se la înregistrarea a prea multor victorii (în urma cărora tenismenii, în general sportivii, au nevoie de recuperare, băile de gheață fiind un remediu bun după efortul mare depus).

Liderul mondial a răspuns huiduielilor și la conferința de presă de după meci, spunând că momentul în care a publicul a creat zgomot a determinat, în mod clar, rezultatul final al meciului dintre el și Musetti.

„Încerc să transform această energie în ceva ce e constructiv pentru mine. Nu încerc să intru în conflict cu publicul. Nu sunt aici să spun: 'Începe să mă fluieri și voi juca mai bine'.

Nu e genul de mentalitate pe care o am, dar dacă oamenii încep să reacționeze într-un anumit fel pe care eu nu cred că îl merit, lucru inexplicabil, atunci voi reacționa și eu. Am crescut cu mentalitatea conform căreia dacă cineva îți face ceva rău, îți aperi 'terenul'.

Uneori sunt mai concentrat, alteori mai relaxat, pentru că este multă tensiune pe teren între tine, care încerci să joci cel mai bun tenis și să fii cel mai bun, și oponentul tău. Bineînțeles, Musetti a fost jucătorul mai bun până în acel punct al meciului. Nu mă simțeam foarte confortabil să joc, pentru că eram dominat de Musetti în acel moment. Cred că au venit la momentul potrivit (n.r - huiduielile). Ăsta este genul de lucru care, într-un anumit mod, te relaxează. Nu știu, eu am avut un zâmbet pe față, trebuind să îmi dirijez simfonic orchestra și știi, a funcționat (zâmbind).”, au fost declarațiile lui Djokovic.

Meciurile din 12 aprilie, sferturi de finală

- Stefanos Tsitsipas (12 ATP) - Karen Khachanov (17 ATP), 6-4 6-2 (1h 23 min)

- Holger Rune (7 ATP) - Jannik Sinner (2 ATP), 4-6 7-6(6) (meci în derulare)

- Novak Djokovic (1 ATP) - Alex De Minaur (11 ATP), după 17:00

- Casper Ruud (10 ATP) - Ugo Humbert (15 ATP), după 18:00

Fondul de premiere al turneului de tenis de la Monte Carlo ~ 5,8 milioane de euro:

- 23.100 de euro (plus 10 puncte ATP) pentru participarea în 32-imi;

- 41.700 de euro (plus 45 de puncte ATP) pentru participarea în 16-imi;

- 77.760 de euro (plus 90 de puncte ATP) pentru participarea în optimile de finală;

- 145.380 de euro (plus 180 de puncte ATP) pentru participarea în sferturile de finală;

- 226.530 de euro (plus 360 de puncte ATP) pentru participarea în semifinale 487.420 de euro (plus 600 de puncte ATP) pentru participarea în finală;

- 892.590 de euro (plus 1.000 de puncte ATP) pentru câștigarea competiției.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel