Superliga Romaniei "Nu mi se par ok prieteniile dintre patron sau antrenor şi jucători. Nici faptul că Rădoi e finul lui Becali nu mi-a plăcut". Florin Lovin critică "relaţiile" din fotbalul românesc

Data publicării:
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels

Florin Lovin, fost jucător la Steaua Bucureşti, aşa cum se numea echipa patronată de Gigi Becali la acea vreme, actuala FCSB, a criticat "relaţiile" de prietenie sau rudenie între jucătorii din Liga 1 şi antrenori sau patroni. "O relaţie de prietenie din asta în care mergi la mese, la zile de naştere, etc, nu e sănătoasă din punct de vedere patron-antrenor. Nu e sănătoasă nici jucător-antrenor. Trebuie stabilite nişte lucruri, în tot ceea ce înseamnă ierarhia într-un club. Una e să faci un grătar, şi noi am făcut, la stadion, o dată la lună, şi să creezi o unitate în grup, şi alta e să fac un grătar acasă, ca antrenor, şi să chem 4-5 jucători. Trebuie delimitate lucrurile. Nu poţi sta la grătar cu un jucător şi mâine să îl tragi de urechi la antrenament. Cel puţin din punctul meu de vedere. Poate greşesc eu. 

Eu nu sunt de acord nici ca un jucător să fie finul antrenorului. Dacă era dinainte, ok, dar cum pot eu, ca jucător, să mă duc la antrenor care e naşul meu? Nu mi s-a părut ok niciodată nici că Mirel Rădoi era finul lui Gigi Becali. Acum, dacă nu mi se pare mie, nu înseamnă că trebuie să fie regulă. 

(n.r. avea avantaje fiind finul lui Becali?) Grupul va percepe mereu că acel jucător e favorizat. La Mirel aş scoate din context puţin, pentru că el e unul dintre jucătorii care se certa mereu cu nea Gigi. Îşi spunea mereu punctul de vedere la toate şedinţele, nu vorbeam noi ceva cu el şi apoi se ducea la patron. Chiar ascundea multe lucruri de multe ori, le infirma de multe ori, ca să păstreze liniştea vestiarului", a declarat Florin Lovin la Orange Sport. 

Discuţia a plecat de la faptul că Laurenţiu Reghecampf, despre care se spunea că are o relaţie de prietenie cu Mihai Rotaru, patronul Universităţii Craiova, este acum obligat să îi plătească acestuia 200.000 de euro, banii pentru rezilierea contractului. În caz contrar, Reghe nu va mai avea dreptul să antreneze în România în următorii 2 ani. 

Universitatea Craiova l-a trimis pe Reghecampf la comisii 

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf, în prezent sub contract cu gruparea saudită Al-Tai, a fost sancţionat Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal cu interzicerea desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până la plata sumei de 200.000 de euro către fostul său club, Universitatea Craiova.

"Creditor - U Craiova 1948 Club Sportiv SA Debitor - Reghecampf Laurenţiu - Executare drepturi financiare - Admite sesizarea. În temeiul art. 85.3.a din RD, sancţionarea debitorului Reghecampf Laurenţiu cu măsura interzicerii desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până la executarea integrală a obligaţiilor stabilite prin Hotărârea nr. 753/CL/24.10.2023, în sumă de 200.000 Euro net şi 455 lei cu titlu de taxă de procedură, dar nu mai mult de 2 ani", se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al FRF.

De asemenea, Bogdan Merişanu, preparator fizic în stafful lui Laurenţiu Reghecampf, a fost la rândul său sancţionat cu măsura interzicerii desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până plata sumei de 100.000 euro net şi 455 lei cu titlu de taxă de procedură, dar nu mai mult de 2 ani.

Laurenţiu Reghecampf a fost instalat la conducerea tehnică a formaţiei Universitatea Craiova, în al doilea său mandat, în 26 iulie 2023, însă a părăsit clubul la 18 septembrie 2023 pentru a semna cu gruparea saudită Al-Tai.

Conducerea Universităţii Craiova a deschis la acel moment un litigiu la comisiile FRF susţinând că Reghecampf a denunţat unilateral contractul. "La data de 18 septembrie 2023, domnul Laurenţiu Reghecampf şi unul dintre membrii staffului său tehnic au denunţat unilateral contractele, printr-o notificare trimisă clubului. Conform regulamentelor FRF, contractul rămâne în vigoare până la data pronunţării unei decizii definitive şi irevocabile în acest sens, de către comisia jurisdicţională a FRF competentă, se menţiona în comunicatul clubului Universitatea Craiova din toamna anului precedent, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel