Superliga Romaniei Numirea lui Lobonţ la Rapid, analizată de Daniel Pancu: Nu căutau altul, e clar

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Bogdan Lobonţ a fost numit antrenor principal la FC Rapid, cel puţin până în vară, după ce giuleştenii s-au despărţit de italianul Cristiano Bergodi. Daniel Pancu, selecţionerul naţionalei U21 şi fost jucător şi antrenor la Rapid, a analizat mutarea conducerii. 



Cristiano Bergodi s-a despărţit de FC Rapid după ce a pierdut toate meciurile din playoff. Punctul culminant a fost înfrângerea cu Sepsi, scor 0-1, de pe teren propriu, iar conducerea nu a mai aşteptat finalul sezonului. 

Alături de Bogdan Lobonţ a rămas şi Adrian Iencsi, în calitate de secund.

”Cu Iencsi și Lobonț antrenori, problema de atmosferă nu o văd rezolvată decât la vară. Cu siguranță Rapid va avea un nou antrenor și sigur, deși sper să mă înșel, vor fi mulți jucători care vor pleca la finalul campionatului.

Lobonț și Iencsi sunt singurii care cunoșteau lotul foarte bine. Ca să aduci un alt antrenor, înseamnă că semnai antrenorul ăla pe 6 etape, plus un an. N-ai cum să-l găsești imediat.

Dacă aduceau un alt antrenor și eram eu în locul lui Bergodi, îmi dădea de înțeles că ei căutau antrenor dinainte. Rapid n-a căutat antrenor, e clar”, a spus Daniel Pancu la GSP Live. 

Bogdan Lobonţ, considerat cea mai bună alegere pentru Rapid la momentul actual 

Victor Angelescu, acţionar minoritar la Rapid, spune că Bogdan Lobonţ reprezintă cea mai bună alegere în acest moment pentru giuleşteni. 

"Cred că am făcut o alegere foarte inspirată, deoarece Bogdan Lobonț este un antrenor bun, chiar dacă este oarecum la începutul carierei.

Este un campion cu Rapid, cunoaște foarte bine spiritul clubului, a jucat la echipe uriașe, Ajax, Roma, Fiorentina, a fost pregătit de antrenori mari.

Este foarte respectat atât în România, unde este în primii 10 jucători all time ca număr de selecții la națională, dar și în Italia, unde a făcut Coverciano. La AS Roma era foarte apreciat, atât ca sportiv, cât și ca om. La fel este și la Ajax Amsterdam, unde face parte din legendele clubului.

Așadar, noi credem că este un antrenor potrivit pentru Rapid, cel puțin în acest final de sezon. Și, de ce nu, în cazul în care vom reuși să mergem împreună în Europa, poate și în sezonul viitor.

Alături de Adrian Iencsi, o legendă rapidistă, dar și de ceilalți antrenori, suntem siguri că Lobby va reuși să îi capaciteze mental pe jucători, care nu au un moral foarte bun, și să le insufle din nou mentalitatea de învingători.

Noi suntem alături de ei, cu tot sprijinul, și sperăm să reînnodăm șirul victoriilor, începând cu jocul de sâmbătă.'”, a fost mesajul acționarului clubului de fotbal.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel