Tenis O altă victorie la tenis masculin: Filip Jianu câștigă la Challenger-ul de la Barletta și accede în optimile de finală

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Filip Cristian Jianu s-a calificat în optimile de finală ale turneului Challenger de la Barletta. Acesta l-a învins pe italianul Stefano Travaglia, al cincilea favorit al competiției, în set decisiv, scor 3-6 6-3 6-0.



Succes pentru Jianu, înfrângere pentru Copil

Tenismanul român Filip Cristian Jianu s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului challenger de la Barletta (Italia), dotat cu premii totale de 74.825 de euro, după ce a dispus de italianul Stefano Travaglia, al cincilea favorit, cu 3-6, 6-3, 6-0.

Jianu (22 ani, 293 ATP) a obținut victoria după o oră și 52 de minute.

Succesul reușit în fața lui Travaglia (32 ani, 195 ATP) a fost al 16-lea consecutiv pentru Jianu, care venea după trei titluri ITF consecutive, două în Insula Kish (Iran) și unul la Antalya.

În optimile de finală, Jianu îl va întâlni pe cehul Zdenek Kolar (27 ani, 229 ATP).

În alt meci din primul tur, Marius Copil (33 ani, 355 ATP) a fost învins de bosniacul Damir Dzumhur (31 ani, 159 ATP), al doilea favorit, cu 6-2, 6-4. Dzumhur are acum 4-1 în meciurile directe cu jucătorul român.

Jianu și-a asigurat un cec de 1.200 de euro și 6 puncte ATP, iar Copil va primi 745 de euro, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?