Echipa nationala O nouă accidentare în lotul echipei naționale. Planurile lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024 se schimbă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fundașul român va sta cel puțin trei săptămâni în afara terenului, participarea sa la competiția din vară fiind incertă, în acest moment.



Andrei Burcă, accidentat. Fundașul are ruptură musculară

Fotbalistul Andrei Burcă a fost diagnosticat cu o ruptură musculară, fiind nevoie de o recuperare de cel puțin trei săptămâni. Nu se știe în acest moment dacă elevul lui Edi Iordănescu va fi apt pentru a participa la turneul final din Germania, desfășurat între 14 iunie și 14 iulie.

În vârstă de 31 de ani, stoperul Andrei Burcă, singurul tricolor integralist din campania de calificare la EURO 2024, a ieșit accidentat în minutul 23 al partidei de sâmbătă, între Al-Akhdoud și Abha, scor 4-0.

Selecționerul echipei naționale va anunța către UEFA, până pe data de 10 iunie, lotul de jucători care va juca în competiție. Alți fundași centrali pe lângă Burcă, pe care a mai contat Iordănescu în preliminarii, au fost Radu Drăgușin (Tottenham), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow) și Adrian Rus (Pafos).

Mai multe accidentări pentru români. Dennis Man se simte bine

În timp ce Burcă este suspect de ruptură musculară și se așteaptă rezultatele RMN-ului, în speranța că internaționalul are doar o întindere, veștile bune vin din partea lui Dennis Man, care este într-o formă bună, conform Fanatik. Fotbalistul celor de la Parma nu a fost disponibil la ultima partidă disputată în Serie B, sâmbătă, împotriva celor de la Lecco (4-0).

Olimpiu Moruțan a fost operat, săptămâna trecută, la tendonul lui Ahile, după ce s-a accidentat în finalul partidei Ankaragucu – Beșiktaș (0-0), partidă disputată marți, 23 aprilie, în semifinala Cupei Turciei. Acesta va rata participarea la turneul final din Germania.

De asemenea, și participarea lui Vladimir Screciu, George Pușcaș și Florinel Coman este incertă. Vladimir Screciu s-a accidentat în timpul partidei dintre FC U Craiova și Universitatea Craiova, disputat pe 10 martie, continuând procesul de recuperare la clinică privată din Finlanda. Totuși, veștile despre forma lui fizică nu sună tocmai bine.

„Am vorbit cu Screciu și m-a îngrijorat ce i se întâmplă copilului ăstuia. Mai are de stat. Îl tratezi de ceva și el are altceva. I s-a interpretat greșit leziunea. El are o leziune pe un tendon, nu musculară...

El are probleme cu tendonul. Era tratat de ceva și avea altceva. Nu știu ce șanse are să joace la EURO. Mi-a părut rău de el când i-am văzut fața și era deprimat, așa”, a spus Sorin Cârțu, la Fanatik Superliga.

George Pușcaș a fost operat săptămâna trecută la mâna stângă, fiind așteptat să revină la antrenamente zilele următoare. Astfel, acesta este apt să facă parte din lotul naționalei, pentru EURO 2024.

Intrat cel mai recent în clubul accidentărilor, resimțind dureri la mușchii inghinali în partida dintre FCSB și Sepsi (2-2), Florinel Coman a început recuperarea la Belgrad, unde va fi tratat patru zile de către fizioterapetul Marijana Kovacevic.

Programul naționalei în grupa E

- România – Ucraina (Munchen), 17 iunie, ora 16:00

- Belgia – România (Koln), 22 iunie, ora 22:00

- Slovacia – România (Frankfurt), 26 iunie, ora 19:00

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?