Grand Slam O nouă victorie fulger pentru Iga Swiatek. Reeditarea finalei din 2022, în penultimul act

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campioana en-titre de la Roland Garros nu se dezice după victoria în 40 de minute din optimile de finală, reușind să se califice în semifinala turneului într-o oră și patru minute de joc.



Coco Gauff dă din nou de Swiatek la Roland Garros

Primul sfert de finală de pe tabloul feminin de simplu de la Roland Garros s-a încheiat cu victoria americancei Coco Gauff (3 WTA), care a reușit să treacă de tunisianca Ons Jabeur (9 WTA), scor 4-6 6-2 6-3, în aproape două ore de joc.

Gauff mai atinsese faza semifinalelor în capitala Franței și în anul 2022, când ajungea până în ultimul act, fiind învinsă de Iga Swiatek, scor 6-1 6-3.

Se pare că și de această dată, americanca va trebui să o întâlnească pe lidera mondială, care a trecut rapid de cehoaica Marketa Vondrousova (6 WTA), în minim de seturi.

Poloneza nu s-a putut abține și i-a luat primul set câștigătoarei de la Wimbledon 2023 la zero, ca să îi permită în cea de-a doua manșă să câștige doar două game-uri în meci, scor final 6-0 6-2. Astfel, cehoaica a înregistrat șase înfrângeri din tot atâtea confruntări în fața Igăi Swiatek.

Swiatek a avut nevoie de doar o oră și patru minute pentru a trece de Vondrousova și a se califica din nou în semifinalele de la Roland Garros, după ce a trecut în optimile de finală de rusoaica Anastasia Potapova (41 WTA), scor 6-0 6-0, în doar 40 de minute.

La partida din sferturi a fost prezentă și fosta jucătoare de tenis poloneză, Agnieszka Radwańska, care nu de puține ori o susține pe compatrioata sa, campioana en-titre de la Roland Garros, Iga Swiatek.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?