Competitii Oamenii din spatele atletismului despre care se vorbeşte mai puţin. Gabriela Szabo: Unii sportivi nici măcar nu vorbesc despre asta

Data publicării:
Chiara Caldarola, Pexels
Chiara Caldarola, Pexels

Gabriela Szabo a adus în discuţie un subiect mai puţin prezent în lumea sportului, în cadrul unui podcast recent. Gabriela Szabo, întrebată cât la sută din victoriile sale îi datorează soţului, care îi este şi antrenor, a spus că "totul. Pentru că întotdeauna am spus că mintea creatoare, creierul, este la antrenor, nu la sportiv. Sportivul este adevărat că se naşte şi primeşte de la divinitate, de la părinţi, foarte multe calităţi, dar în sport profesorul este cel care sculptează un talent, care îl face să strălucească. Eu vorbesc mereu cu recunoştinţă despre munca antrenorului şi a oamenilor din spatele unui sportiv". 

"Foarte mulţi oameni din federaţii nu aduc în discuţie şi munca antrenorului"

"Ştiţi ce am observat? Nu numai că unii sportivi nici măcar nu vorbesc despre antrenori, dar foarte mulţi oameni din federaţii nu aduc în discuţie şi munca antrenorului, care este uriaşă. Vorbim despre mine, Gabriela Szabo, dar foarte puţin vorbim despre antrenorul meu. Nu despre soţul meu, atenţie. Foarte mult din ce am realizat este munca lui creatoare, a ştiut mereu să adapteze metodica de antrenament la talentul meu, la puterea mea de muncă, la individul care am fost eu", a declarat Gabriela Szabo la podcastul Drumul către Medalii

Soţul Gabrielei Szabo, omul care i-a fost şi antrenor, este Zsolt Gyöngyössy. Cei doi s-au cunoscut când Gabi Szabo alerga la un cros şcolar, la vârsta de 13 ani, iar acesta a întrebat-o dacă vrea să urmeze o carieră în atletism. 

"În 1988 am participat la un cros școlar în parcul din Bistrița. Întâmplător Zsolt mergea spre antrenament, habar n-avea că e vorba de un cros școlar, nu era o competiție anunțată. Eu am câștigat. Profesorul Zsolt Gyongyossy m-a întrebat cum mă cheamă, în ce clasă sunt și dacă vreau să fac atletism.

Eu habar nu aveam ce înseamnă, m-am dus fericită acasă cu diploma pe care am câștigat-o și i-am cerut voie tatălui meu să mă duc a doua zi la stadion', a povestit Gabriela Szabo într-un interviu mai vechi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel