Fotbal international Orientul Mijlociu nu se dezminte: Femeile nu pot participa la un meci de fotbal, în Iran

Data actualizării: | Data publicării:
Pexels
Pexels

În ultimii ani, femeilor li s-a permis prezența la astfel de evenimente, unele state din zona Orientului mijlociu încercând să facă progrese în acest sens. Cu toate acestea, Liga iraniană de fotbal a decis să interzică femeilor participarea la meciurile de fotbal. 



Fără accesul femeilor, la meciurile de fotbal din Iran

Liga iraniană de fotbal a interzis, marți, prezența femeilor pe stadionul Yadegar Imam din orașul Tabriz, după ce le-a deschis porțile pentru prima dată pe 12 aprillie.

„Din cauza problemelor de confort constatate în cazul femeilor și cu lipsa garanției siguranței doamnelor respectate pe străzile din jurul stadionului, doamne respectate nu pot fi primite până la eliminarea defectelor”, a precizat liga într-o scrisoare adresată Consiliului pentru fotbal al provinciei Azerbaidjanul de Est și clubului Tractor din Tabriz, conform agenției INSA.

La Tabriz, femeile tocmai obținuseră permisiunea de a intra pe stadionul Yadegar Imam, pentru a urmări meciul dintre Club Tractor și Zob Ahan din Isfahan, din etapa a 23-a a ligii profesioniste iraniene, disputat pe 12 aprilie.

Lucrurile se îmbunătățiseră odată cu anul 2019

Timp de 40 de ani, Republica Islamică Iran nu a permis femeilor să meargă pe stadioane, un subiect tabu care a fost încălcat în anul 2019, cu ocazia unui meci între Iran și Cambodgia, la care au asistat 3.500 de femei, în urma presiunilor FIFA.

După această decizie, autoritățile au acordat treptat permisiunea cluburilor de a admite femei la meciuri.

Tractor din Tabriz a fost ultimul club care a primit această permisiune, care a durat doar un meci, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel