Grand Slam Osaka pierde incredibil în fața lui Swiatek. Liderul mondial învinge la limită cvadrupla câștigătoare de Grand Slam

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campioana en-titre de la Roland Garros a fost surclasată pe tot parcursul meciului de japoneza Naomi Osaka, dar a reușit să revină la finalul partidei, calificându-se în al treilea tur.



Osaka nu a reușit să fructifice mingile de meci

Iga Swiatek este jucătoarea de tenis care a reușit să cucerească trofeul de la Roland Garros în trei rânduri, respectiv în edițiile din 2020, 2022 și 2023. Liderul mondial și-a arătat clasa în meciul cu Naomi Osaka (134 WTA), reușind să câștige meciul împotriva tenismenei japoneze care începe să arate un nivel tot mai bun de joc, după revenirea sa în circuitul de tenis feminin. Nipona a devenit mamă în luna iulie a anului trecut, dând naștere unei fetițe.

Poloneza a reușit să câștige primul set al întâlnirii la tie-break, unde părea că ia avans în fața fostului număr 1 mondial, scor 7-1. Totuși, Osaka a arătat un tenis extraordinar în cea de-a doua manșă a partidei, unde a câștigat setul cu 6-1, în doar 28 de minute de joc. 

Cel de-al treilea set a fost început în forță de Naomi Osaka, Swiatek revenind în partidă și reușind să triumfe în cel de-al doilea tur. Cu toate că japoneza a avut două mingi pentru a încheia partida, poloneza a avut încredere în sine, arătând jocul care a condus-o spre ridicarea a trei trofee la Roland Garros. Astfel, partida din al doilea tur al competiției pariziene a luat sfârșit prin victoria lui Swiatek, care a încheiat întâlnirea cu scorul 7-6(1) 1-6 7-5, după trei ore de joc.

Meciul din al doilea tur al turneului de la Roland Garros a reprezentat o întâlnire foarte mult așteptată de fanii tenisului, chiar dacă spectatorii din tribune nu au umplut arena „Philippe Chatrier”. Cu toate acestea, nici cei mai mari campioni ai „sportului alb” nu s-au putut abține de la a comenta disputa, printre aceștia fiind și britanicul Andy Murray.

Scoțianul a postat, pe contul său de X, faptul că meciul dintre cele două tenismene „este minunat de vizionat”, iar circuitul feminin WTA „ar trebui să valorifice mai mult astfel de meciuri”.

Iga Swiatek vine pe zgura pariziană după un parcurs excelent pe această suprafață în sezonul actual, reușind să cucerească titlurile WTA Masters 1000 de la Madrid și Roma, ambele finale fiind câștigate în fața bielorusei Aryna Sabalenka (2 WTA).

Osaka, o onoare să joace cu Swiatek

Înainte de întâlnirea de la Roland Garros, Naomi Osaka a declarat că partida pe care o va juca împotriva liderului mondial este „o onoare”: „Cred că este o onoare să joc împotriva ei la Openul Francez, pentru că a câștigat de mai multe ori aici, cu siguranță... Este o mare onoare și o provocare pentru mine!”, spunea japoneza, înainte de meci.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?