Cupa României Oţelarii au avut dreptate, sunt echipa finalurilor de meci. Calificarea în finala Cupei României a venit cu "specialitatea casei", gol în prelungiri

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins U Cluj cu 2-1. Golul victoriei a fost marcat în prelungirile partidei, de Alex Chipciu, care şi-a înscris în propria poartă. 



Cu o zi înainte de meci, cei de la Oţelul Galaţi au anticipat, parcă, victoria, şi au spus că sunt echipa finalurilor de meci.

"Ultimele minute? Le-am convertit în aliatul nostru, al Galațiului fotbalistic: în prelungirile sferturilor de Cupă am înscris la Universitatea Craiova și am pășit în semifinale, apoi am învins Dinamo la ultima fază și sâmbătă seară i-am marcat Voluntariului care venea după un incredibil 4-0 cu Petrolul. Nu i-am dat gol chiar la ultima acțiune, căci a mai fost una și putea ieși victorie, un șut-bombă al lui Pop fiind scos greu de portar în corner. Cu două minute înainte, pe o respingere a gazdelor, Lameira a trimis plasat de la distanță și a anulat șansele de 3 puncte ale ilfovenilor. După o primă parte în care această perioadă încărcată parcă se regăsea în prestația alor noștri, repriza secundă ne-a aparținut: am lovit și bara prin Cisse, am fi putut obține și o lovitură de la 11 metri la un atac clar la Bodișteanu, însă nu ne lamentăm. Speranțele de Oțel au fost încă o dată alimentate, iar voința elevilor lui Dorinel Munteanu este uriașă", au scris cei de la ASCOţelul.ro.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la meciul cu Universitatea Cluj. Jonathan Cisse a deschis scorul în minutul 12, după un corner, cu o lovitură de cap. La pauză s-a intrat cu scor egal, după ce Dan Nistor a marcat de la 11 metri. Meciul părea că se îndreaptă spre prelungiri, dar oţelarii nu au renunţat. Corner în minutul 90+1, iar Alex Chipciu a deviat mingea în propria poartă. Specialitatea casei, iar Oţelul câştigă. 

Scorul putea fi chiar mai mare, dar Ally Malle a ratat de la 11 metri în minutul 90+3. Oţelul s-a calificat în finala Cupei României, unde va întâlni Corvinul Hunedoara, pe 15 mai, la Sibiu. 

Dorinel Munteanu aşteaptă investitori la Galaţi 

După meci, Dorinel Munteanu, antrenorul gălăţenilor, a făcut din nou apel la investitori să ajute echipa.

Am preconizat că va fi un meci greu, cu o echipă bună, cu jucători valoroși și experimentați. Eu cred că am câștigat pe merit. Mă bucur pentru tot Galațiul, pentru suporterii noștri, pentru toți oamenii care iubesc această echipă.

Acești jucători merită mai mult sprijin, din toate punctele de vedere. De trei ani, încercăm să ne autodepășim și să obținem performanțe.

La pauză, am avut cu jucătorii o discuție mai bărbătească, le-am spus că, dacă menținem același ritm din ultimele 20 de minute, nu putem să câștigăm.

Sper să nu ne oprim aici, din punct de vedere sportiv. Din alt punct de vedere, financiar, sper să fie mai bine anul viitor.

Va fi un meci greu împotriva Corvinului, dar mai avem meciuri grele până atunci în campionat.

Din punct de vedere sportiv, profesional, suntem pregătiți de Europa, dar ne lipsește partea financiară. În fiecare dimineață mă trezesc cu speranța că vor veni oameni alături de echipă, în afară de actualii finanțatori, Consiliul Local, Primăria și sponsorii.

Avem nevoie de mult mai mult. Avem nevoie de un buget mult mai mare. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre buget, dar cred că Oțelul are cel mai mic buget din ligă”, a declarat Dorinel Munteanu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel