Superliga Romaniei Oţelarii îşi fac autocritica după eşecul de la Ploieşti. "Neşansa ultimului sfert de oră"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a pierdut la Ploieşti, cu Petrolul, scor 2-1, în etapa a 8-a din playout, şi a ratat şansa de a câştiga playout-ul. UTA Arad s-a distanţat la 4 puncte şi nu mai poate fi ajunsă în clasament. 



Oţelarii au avut mai multe ocazii la Ploieşti, însă tabela s-a modificat până la final în favoarea găzarilor, care s-au salvat matematic de la retrogradare. 

"Oțelul a avut multe momente bune și la Ploiești, cu Petrolul, însă a ratat finalul. După ce a rămas în inferioritate numerică din cauza unei accidentări, a primit golul de 2-1 și a irosit în ultimele minute o mare șansă de 2-2. Mergem până la capăt!

În ciuda unor greșeli inerente la finalul unui sezon foarte încărcat, roș-alb-albaștrii au atacat până în ultima secundă pentru a pleca neînvinși de la Ploiești. Gazdele au deschis scorul repede în urma unui penalty just acordat, însă oțelarii au reușit să puncteze prin Maciel, din excelenta centrare a lui Zhelev. Ai noștri irosiseră încă o șansă bună prin Rusevic, care a și înscris o dată, însă reușita nu i-a fost validată din cauza unei poziții de ofsaid. Și Petrolul a mai avut o situație favorabilă, dar portarul Papp a ieșit remarcabil la întâlnirea cu Grozav. Oțelul a demonstrat și după pauză că venise pe tărâm prahovean pentru a scoate cel puțin un punct.

Partea secundă a fost dominată de elevii lui Dorinel Munteanu, așa cum însuși managerul tehnic concluziona la conferința de presă de după meci. Nimeni nu putea anticipa deznodământul afișat pe tabelă, însă accidentarea lui Alex Pop din minutul 78 avea să cântărească decisiv. Rămasă fără schimbări, tabăra dunăreană n-a putut muta încă o dată, iar gazdele au profitat de un carambol în careul nostru și au marcat pentru un 2-1 care nu reflectă realitatea din teren. Și în inferioritate numerică, minunații băieți ai Galațiului au forțat egalarea, iar căpitanul Cisotti, în zi aniversară, a trimis în minutul 90 o lovitură de cap scoasă greu de Zima de sub bară. Am fi meritat un 2-2, însă regretele sunt tardive. Rămânem concentrați pe duelul de duminică seară, cu FC Botoșani. Forza, Oțelul!", au scris cei de la ASC Oţelul la 3 zile după meci. 

Oţelul Galaţi mai are de jucat un singur meci în campionat, cu FC Botoşani, dar şi finala Cupei României, contra celor de la Corvinul Hunedoara, pe 15 mai, la Sibiu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?