Cupa României Oţelul a pierdut Cupa României la penalty-uri. Dorinel Munteanu şi-a asumat responsabilitatea. "Eu am ales cei cinci jucători"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara a câştigat finala Cupei României, la loviturile de departajare, în faţa celor de la Oţelul Galaţi. 



Scorul în timpul regulamentar de joc a fost 2-2, iar în prelungiri nu s-a mai marcat, astfel că cele două echipe au executat lovituri de departajare cu trofeul pe masă. Gălăţenii au ratat trei astfel de lovituri de la 11 m, în timp ce hunedorenii doar două, iar Cupa României a ajuns la divizionara secundă. 

Corvinul Hunedoara este prima echipă de Liga 2 care câştigă trofeul după Rapid, care obţinuse această performanţă în 1975. 

"Eu consider că a fost o câştigătoare meritată, chiar dacă a fost la loviturile de departajare. Nu am ştiut să gestionăm momentele când am condus. Am făcut greşeli individuale. Este o seară tristă pentru mine, pentru Galaţi, dar această înfrângere trebuie să ne întărească şi să vedem ce facem în viitorul apropiat. Ne aşteaptă meciuri de baraj, meciuri grele. Îmi pare rău pentru toţi suporterii care au venit să vadă această partidă. 

Sunt responsabil, bineînţeles. Eu am ales cei cinci jucători care să execute. Am avut mare încredere. Dar îmi asum această înfrângere", a declarat Dorinel Munteanu. 

Întrebat dacă pe jucătorii săi a fost presiunea de a fi favoriţi în finală, Dorinel Munteanu spune contrariul. "Nu a fost nicio presiune. Nu am simţit nicio presiune. Eram conştienţi că meciul va fi greu. Corvinul a câştigat meritat", a spus antrenorul. 

De ce a plecat Dorinel de pe bancă la penalty-uri 

După prima ratare a Corvinului la loviturile de departajare, antrenorul gălăţenilor a plecat la vestiare. La interviul de după meci, el şi-a explicat gestul. 

"Am ţinut şi ţin foarte mult la această echipă, la toţi jucătorii, chiar dacă au ratat în seara asta. Nu am nervi aşa puternici ca să îi văd cum pierd", a mai spus Munteanu. 

În urma acestui rezultat, Oţelul va disputa barajul pentru cupele europene contra celor de la Universitatea Cluj şi, ulterior, câştigătoarea va juca împotriva echipei care va termina pe locul al treilea în Superligă, CFR Cluj sau Universitatea Craiova. Corvinul Hunedoara va merge în preliminariile Europa League dacă va primi licenţă UEFA. 

Rapid i-a felicitat pe cei de la Corvinul 

Ultima echipă care câştigase Cupa din postura de divizionară secundă a fost Rapid Bucureşti, care a obţinut această performanţă acum aproape 50 de ani. 

"A fost o călătorie fantastică pentru FC Corvinul 1921 Hunedoara, încheiată cu trofeul Cupei României.

Din 1975, de la Rapidul lui Nae Manea, o echipă din liga secundă nu mai câștigase competiția.

Merituoasa câștigătoare a avut în teren doi jucători formați la academia Rapidului, Antonio Bradu și Ștefan Lefter.

Nu putem decât să îi felicităm pe hunedoreni și îi așteptăm cât mai curând în SuperLiga Romania!", au scris cei de la Rapid pe Facebook. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?