Cupa României Oţelul a primit licenţa pentru cupele europene. Pentru Corvinul Hunedoara, decide UEFA

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a primit licenţa UEFA şi va putea juca în sezonul următor în Europa League dacă va câştiga Cupa României. FRF a anunţat decizia finală a Comisiei de Apel pentru acordarea licenţelor. 

"Comisia pentru acordarea licenței cluburilor a pronunțat hotărârile în data de 18 aprilie 2024. Conform RNCL&SF, ediția 2023, și RNLCUWCL, ediția 2023, cluburile au putut face apel până la data de 22 aprilie 2024. Comisia de Apel a pronunțat hotărârile în data de 26 aprilie 2024.

Următoarele cluburi au primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 – 2025, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară, ediția 2023, sau în Regulamentul național de licențiere a cluburilor pentru participarea la UEFA Women’s Champions League, ediția 2023:

Licență UEFA

1. Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe

2. Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi

3. Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj

4. F.C.V. Farul Constanţa SA

5. FCU 1948 Craiova Fotbal Club S.A.

6. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA

7. Fotbal Club Rapid 1923 SA

8. SC Fotbal Club FCSB SA

9. U Craiova 1948 Club Sportiv SA", informează FRF. 

Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 

Adversara celor de la Oţelul Galaţi în finala Cupei României, Corvinul Hunedoara, nu apare pe această listă pentru că, potrivit FRF, decizia aparţine celor de la UEFA. 

"Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA", a mai spus FRF.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel