Superliga Romaniei Oţelul a ratat 2 ocazii de a intra în cupele europene în 3 zile. Greşeala făcută de Dorinel Munteanu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a pierdut finala Cupei României şi a ratat ocazia de a juca în preliminariile Europa League. Duminică, 19 mai, Oţelul a luat bătaie acasă, scor 2-0, de la U Cluj, şi a ratat şi ocazia de a juca barajul de Conference League cu Universitatea Craiova. 



Visul european al gălăţenilor s-a năruit în doar 3 zile. Dar de unde a plecat totul? Posibile explicaţii au venit de la Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. 

"Ştii din ce cauză? Pregătirea prea puternică i-a făcut pe jucători să fie prea obosiţi. Atât au putut duce. E normal! Altul a fost vârful de performanţă. A ajuns pe loc calificabil pentru cupe europene. Că au luat bătaie de la Cluj... oricum e echipă mai bună Universitatea. 

Dar greşeala a fost la meciul cu Botoşani. Dorinel a greşit când a băgat titularii. Trebuia să bage rezervele, să ia bătaie acasă, chiar dacă toată lumea îl înjura. Pe o parte, a arătat lumii că este un tip corect, pierzând în finală totuşi", a declarat Dumitru Dragomir la Fanatik. 

Dorinel Munteanu, răspuns pentru "specialişti" 

La finalul meciului cu U Cluj, pierdut de gălăţeni, Dorinel Munteanu a anunţat că urmează reconstrucţia echipei, dar nu a ratat ocazia de a le da un răspuns celor pe care i-a numit "specialişti". 

”La începutul sezonului acesta, mulți specialiști ne vedeau îngropați. Uite că nu s-a întâmplat așa. Orașul să fie mândru de noi! Echipe cu buget triplu decât noi au retrogradat sau sunt la baraj. Spun să audă cei nemulțumiți, care sunt foarte puțini. Ei aruncă cu pietre în acest grup, în această echipă, în administrație.

Cei care aruncă cu pietre au jucat 6 ani de zile în ligile inferioare, pe la Chișcani și prin satele de pe aici, și nu au putut să promoveze. Mi-ar fi rușine dacă aș fi în locul lor.

Dar rezultatele sunt de partea echipei. Totul s-a construit cu multă trudă, cu mult efort. Așa am ajuns din echipă 'no name' pe locul 8. Poate era prea mult pentru noi să atingem și obiectivul cupelor europene atât de repede. Am fost la mâna destinului.

Trebuie să vorbesc despre reconstrucție înainte de a stabili obiectivul. Unii vor pleca, să văd pe cine aduc. Am anunțat echipa că pe 5 iunie ne vedem și începem pregătirea. Vom merge la munte”, a declarat Dorinel Munteanu la conferința de presă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?