Superliga Romaniei Oţelul Galaţi, concluzie după meciul cu Rapid. "Trebuie să urmeze şi zile mai bine, doar avem speranţe de oţel"

Data publicării:
Foto DC SPORT
Foto DC SPORT

Oţelul Galaţi a pierdut meciul cu Rapid, din Giuleşti, scor 2-1. Este prima înfrângere din deplasare în acest sezon pentru elevii lui Dorinel Munteanu în Liga 1. Cu toate astea, gălăţenii spun că "trebuie să urmeze şi zile mai bune". 



"Să pierzi pentru prima dată în deplasare abia în etapa a 24-a a campionatului, oricare ar fi disciplina și eșalonul, nu poate fi decât înălțător. SC Oțelul Galați a bifat acest rezultat: 1-2 pe terenul echipei Rapid București, o candidată la primele poziții ale clasamentului. Trebuie să urmeze zile și mai bune, doar avem speranțe de oțel!

Așa cum notam în avancronică, n-am mers pe Giulești cu teama că am putea pierde. La fel cum intraserăm foarte hotărâți în toate celelalte zece deplasări din care mereu ne-am ales cu măcar un punct. Iar sâmbătă, ca de obicei, am plecat direct în jumătatea adversă pentru a încerca să marcăm, în ciuda faptului că unii specialiști clamau la TV fără absolut niciun argument că formația de la Dunărea de Jos “are același joc, stă doar în propria zonă de 30 de metri”. Oțelul 2023-2024, fără a pretinde că e un mecanism perfect, dar cu siguranță perfectibil, nu face antijoc și nu stă pe două linii în apărare. E o precizare pentru persoanele care ne caracterizează doar din amintiri, nu și pentru adevărații consumatori aia fenomenului.

Pe terenul Rapidului am început foarte sus, însă o greșeală personală le-a oferit gazdelor șansa de a finaliza. A făcut-o Rrahmani, apoi am revenit în jumătatea adversă, am ratat o șansă uriașă prin Rusevic și am fi avut șansa unei lovituri libere de la 18 metri. Din nefericire, arbitrul n-a remarcat intrarea direct pe gleznă a lui Papeau la Teles, însă nu vom mai insista pe marginea acestui aspect. Repriza a fost închisă cu o super-lovitură de către Burmaz, șut direct în vinclu, iar roș-alb-albaștrii au rămas în urmărire și după pauză. Maciel și încă o dată Rusevic au irosit șansa de a reduce din diferență, pentru ca în minutul 87 să punctăm prin căpitanul Cisotti, după un aut tare bătut de Rus și respins eronat de Iacob. În prelungiri, din 7 minute, dacă s-au jucat trei…

Așadar, am pierdut pentru prima dată în deplasare în acest sezon, o raritate indiferent de disciplina sportivă și de eșalonul în care te afli. În runda cu numărul 24. Că am rezistat până acum, este enorm, înseamnă foarte mult, o conștientizezi nu doar dacă ești suporter oțelar. Asta înseamnă caracter puternic. Și mai înseamnă ceva. Sunt speranțe că vom începe să câștigăm în fața propriilor suporteri care, meci de meci, ne sunt alături trup și suflet", transmit gălăţenii printr-un comunicat de presă. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?