Fotbal Oțelul Galați, lider european la rezultatele de egalitate din acest sezon. Ce alte formații întrec foștii campioni ai României

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa antrenată de Dorinel Munteanu, Oțelul Galați, a înregistrat în acest sezon cel mai mare număr de rezultate de egalitate în competițiile din Superligă. Formația celui mai selecționat fotbalist al naționalei României se află pe al doilea loc în Europa, fiind întrecută de echipe din Kosovo, Italia și Polonia.



Dunărenii, liderii remizelor

În topul unui clasament european realizat în funcție de numărul remizelor înregistrate în competițiile interne, se află și echipa condusă de Dorinel Munteanu, Oțelul Galați. Formația se află în fruntea clasamentului, înregistrând 16 remize din totalul de 30 de etape ale sezonului regulat al SuperLigii, acesta fiind cel mai mare număr de rezultate de egalitate consemnate în campionatele europene care au un sistem de desfășurare asemănător sau un număr asemănător de echipe, potrivit informațiilor eurosport.ro

Echipa dunăreană este urmată în top, în funcție de numărul de remize, de Udinese, echipă ce a încheiat 15 meciuri cu scor de egalitate și de Cadiz, Priștina și Piast, fiecare formație având câte 13 remize în sezonul actual.

Cu toate acestea, din punct de vedere procentual, Udinese, Priștina și Piast sunt pe primul loc, înregistrând remizele menționate în mai puține etape decât Oțelul (28, respectiv 24, față de 30).

În cele mai tari 5 campionate europene, italienii de la Udinese sunt lideri la numărul de rezultate de egalitate obținute, în timp ce în Franța și Anglia se înregistrează cele mai mici numere: nouă remize în 25, respectiv 28 de etape, obținute de Lille, Rennes și Marseille, respectiv Brighton.

Remize în Campionatele din Europa

- în Anglia, echipa Brighton înregistrează 9 remize în 28 de etape (32%)

- în Italia, echipa Udinese - 15 remize în 28 de etape (54%)

- în Germania, echipele Frankfurt, Bocum, Mainz - 10 remize în 25 de etape (40%)

- în Spania, echipa Cadiz înregistrează 13 remize în 28 de etape (46%)

- în Franța, echipele Lille, Rennes, Marseille au 9 remize în 25 de etape (36%)

- în Austria, echipa Klagenfurt - 10 remize în 22 de etape (45%)

- în Albania, echipa  Laci - 12 remize în 27 de etape (44%)

- în Belgia, echipa Gent înregistrează 11 remize în 29 de etape (38%)

- în Croația, echipa Lokomotiva Zagreb - 12 remize în 26 de etape (46%)

- în Kosovo, echipa Priștina are 13 remize în 24 de etape (54%)

- în Cehia, echipa Jablonec - 10 remize în 24 de etape (42%)

- în Polonia, echipa Piast - 13 remize în 24 de etape (54%)

În România, Otelul Galați înregistrează 16 remize în cele 30 de etape (53%), aflându-se în fruntea clasamentului european privind rezultatele de egalitate.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?