Cupa României Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara află pe 26 aprilie dacă vor putea juca în Europa League

Data publicării:
Photo by Emilio Garcia on Unsplash
Photo by Emilio Garcia on Unsplash

Finalistele Cupei României, Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara, au emoţii în ceea ce priveşte participarea în cupele europene. Câştigătoarea Cupei României merge direct în preliminariile EUROPA LEAGUE, însă decizia privind licenţierea va veni abia pe 26 aprilie. 



Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare în Liga 1 în acest sezon, însă ar putea juca în Europa League dacă va câştiga Cupa României. Într-o situaţie similară se află şi Oţelul Galaţi. Chiar dacă nu a prins playoff-ul, echipa lui Dorinel Munteanu luptă pentru cupele europene pe două fronturi. Cupa României i-ar duce pe gălăţeni în Europa League, însă câştigarea playout-ului le-ar putea permite intrarea la barajul pentru preliminariile Conference League. 

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat că decizia finală va fi anunţată pe 26 aprilie. 

"Dacă vor putea să joace în Europa sau nu, ţine exclusiv de licenţa UEFA. Ceea ce pot să vă spun este că ambele echipe au aplicat pentru licenţa UEFA, şi Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara. Echipele care vin din eşalonul secund au un traseu predefinit de UEFA, în ceea ce priveşte un traseu mult mai facil de a obţine licenţa, diferit de echipele din Liga I. Adică şi abordarea UEFA este de a încuraja ca toate echipele care participă în formatele de cupe la nivel naţional să aibă această oportunitate. Decizia în prima instanţă va fi chiar astăzi iar decizia comisiei de recurs va fi în 26 aprilie", a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă.

"În 15 mai vom avea un spectacol pentru toţi suporterii care vor asista la finala Cupei României la Sibiu. Când a început actualul sezon al Cupei României, foarte puţin suporteri şi-au imaginat că două echipe precum Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi vor ajunge în finala competiţiei. Actuala ediţie a cupei României a reconfirmat sloganul 'Inima fotbalului românesc'. Gândiţi-vă că ambele echipe au promovat în sezonul precedent Corvinul Hunedoara, din Liga a III-a în Liga a II-a, iar Oţelul Galaţi din Liga a II-a în Liga I, prin urmare cine şi-ar fi imaginat că aceste două echipe vor putea avea această oportunitate unică de a juca finala", a mai spus Burleanu, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel