Superliga Romaniei Oţelul le dă peste nas analiştilor. Bogdan Cosmescu o dădea retrogradată direct

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Bogdan Cosmescu, analist la Orange Sport, o dădea pe Oţelul retrogradată direct înainte de startul playout-ului. Numai că elevii lui Dorinel Munteanu au arătat o faţă diferită în playout şi se află pe prima poziţie în această fază a campionatului.



La intrarea în playout, Oţelul avea 17 puncte, cu 6 mai multe decât FC Botoşani, echipa aflată pe ultimul loc. De atunci, însă, în 5 etape, Oţelul Galaţi a câştigat 13 puncte şi a ajuns pe primul loc în playout, cu 30 de puncte. 

Într-o emisiune difuzată la Orange Sport pe 12 martie, Bogdan Cosmescu spunea că Oţelul şi FC Botoşani vor retrograda direct la finalul acestui sezon. 

"Botoşani şi Oţelul, picate direct. Petrolul şi Iaşiul la baraj", a spus Bogdan Cosmescu la Orange Sport, în emisiunea Minutul 91. 

După cinci etape din playout, situaţia în clasament arată complet diferit de această previziune. Oţelul Galaţi conduce playout-ul, cu 30 de puncte, în timp ce Poli Iaşi este pe loc de baraj, dar pentru salvarea de la retrogradare. În plus, FC Botoşani are şanse reale de salvare, fiind la doar 3 puncte de prima poziţie care garantează rămânerea în Liga 1. 

Petrolul Ploieşti are 25 de puncte şi şi-a schimbat antrenorul. Laszlo Balint a preluat banca "Lupilor Galbeni" şi a înregistrat o victorie, ducând echipa la 4 puncte de retrogradare. Mai sunt, însă, 4 etape, şi se pot întâmpla multe. 

Oţelul Galaţi conduce playout-ul, deşi are cel mai mic buget 

Doar două milioane de euro are Oţelul Galaţi ca buget în acest sezon, însă asta nu a oprit-o să câştige puncte şi nici să se califice în finala Cupei României, acolo unde o va întâlni pe Corvinul Hunedoara. 

„Suntem echipa cu cel mai mic buget din România - puțin peste 2 milioane de euro. Am speranțe că, după rezultatele echipei, să vină mai mulți oameni potenți din mediul privat, din oraș, lângă noi.. Îi așteptăm cu drag pentru că orașul merită. Practic, suntem cel mai bun ambasador al acestui oraș și al acestui județ.

Am avut în patru zile la Craiova... două meciuri în cupă și campionat și a trebuit să ne întoarcem acasă... Am jucat, ne-am întors acasă, am stat o zi pentru că nu ne-am permis să stăm acolo patru zile. [..] Trebuie să te limitezi la ce ai și Dorinel a făcut cel mai bine! Au mai fost întârzieri, ăsta e fotbalul românesc... Dar băieții sunt un grup serios, de mare caracter care au înțeles și s-au rezolvat problemele.

E greu când, în fotbal, bugetul face diferența, este clar! Dacă noi am fi avut un buget de 5-6 milioane de euro, altfel am fi discutat acum”, a declarat Cristi Munteanu, oficial al gălăţenilor.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel