Superliga Romaniei Ovidiu Burcă a plecat de la Dinamo. Clubul a făcut anunţul despărţirii. Lista cu posibilii înlocuitori

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dinamo Bucureşti a anunţat despărţirea de antrenorul Ovidiu Burcă. 



"OFICIAL. MULȚUMIM, OVIDIU BURCĂ!

Clubul Dinamo 1948 București anunță, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă.

Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulți antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune. Într-o situație în care mulți prognozau falimentul, Ovidiu și-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Și ce poveste am avut împreună!

La finalul unui sezon în care toate resursele au fost limitate, strictul necesar la Dinamo lipsea în multe momente, ne-am întors în Superligă, acolo unde ne este locul, alături de Ovidiu Burcă, nebunul a cărui speranță nu s-a năruit nicicând, deși realitatea ne dădea multe semne că ar fi trebuit să se năruie.

Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo și pentru etica de muncă ireproșabilă, îi mulțumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eșalon. Ele își au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse.

În cadrul zilei de mâine, o conferință de presă va fi organizată la Baza de Pregătire Săftica, prin care Ovidiu va aprofunda în fața publicului larg și a jurnaliștilor această decizie. Vom reveni cu detalii în curând.

Mult succes în carieră, Ovidiu Burcă!", se arată în comunicatul de presă pus la dispoziţie de clubul Dinamo. 

 

Ovidiu Burcă era antrenorul lui Dinamo din 21 iulie 2022. A reuşit, cu alb-roşii, să obţină promovarea în Superligă, însă pe prima scenă a fotbalului românesc nu a avut prea multe realizări. În mandatul său în Superligă, Dinamo a reuşit să strângă doar 10 puncte în 17 etape, şi a înregistrat 2 victorii, 4 remize şi 11 înfrângeri. 

După derby-ul de duminică cu FCSB, pierdut cu 1-0, Dinamo a ajuns la 11 meciuri consecutive fără victorie, în care a remizat de trei ori şi a pierdut de alte opt. De asemenea, Dinamo este cea mai puţin prolifică echipă din România, cu doar 9 goluri marcate. 


Bratu, Ciobotariu şi Mircea Lucescu, variante luate în calcul de conducere. Dorinel Munteanu, propus şi el 

 

Sursa: Colaj foto Agerpres

Florin Bratu a rămas liber de contract, aşa că poate veni în orice moment la echipă. Liviu Ciobotariu este şi el o variantă luată în calcul de Dinamo, potrivit Digisport, însă acesta este sub contract cu Sepsi Sf. Gheorghe. 

De asemenea, pe listă s-ar afla şi Mircea Lucescu, antrenorul care a demisionat de curând de la Dinamo Kiev şi care a spus că se gândeşte, la acel moment, la retragerea din fotbal. Problema este că Il Luce vrea să antreneze în străinătate, iar Beşiktaş ar fi una dintre variante. 

Giani Kiriţă, fostul fundaş al câinilor, l-a propus pe Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului, pentru banca tehnică a lui Dinamo. 

”Dorinel trebuie să vină la noi. Am spus-o de mult. La ora actuală, dacă mai vrem să schimbăm ceva la Dinamo, trebuie creat un șoc la echipă. Eu l-aș aduce pe Dorinel. Asta e propunerea mea publică pentru Dinamo.

Să creeze un șoc la echipă, să-i facă o ofertă lui Dorinel și să vină.

Dorinel este iubit, este un antrenor serios, un antrenor care impune disciplină și muncă. Asta trebuie la Dinamo, nu șampanie, nu dragoste, nu iubire, ce s-a întâmplat până acum. Hai să facem asta până nu e prea târziu, pentru că ne bate Liga 2 la ușă. Să facem acum”, a declarat Giani Kiriţă, conform fanatik.ro.

”Îi mulțumesc lui Giani (n.red. – Giani Kiriță), dar eu am aici un proiect extrem de important. Sunt dinamovist convins, am fost tot timpul dinamovist, dar nu pot să-mi trădez echipa unde am început acest proiect în urmă cu 3 ani. Vreau să-l duc la bun sfârșit.

Nu plec de la Oțelul, mai am contract până în 2025. Nu pot să plec pentru că am luat Oțelul de la Liga 3. Chiar dacă sunt mulți băgători de seamă care vor să distrugă acest club, eu nu vreau să las lucrurile așa”, a declarat Dorinel Munteanu conform sursei citate. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel