Cupa României Ovidiu Sabău, dezamăgit de finalul semifinalei Oțelul - „U” Cluj. Dorinel Munteanu, în culmea fericirii, dar face apel la sprijin financiar

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cei doi antrenori au oferit declarații după meciul din semifinala Cupei României, scor 2-1 pentru Oțelul Galați. Ovidiu Sabău a explicat nemulțumirile pe care le are despre prestația elevilor săi, pe când lui Dorinel Munteanu i-a rămas numai să felicite jucătorii pentru accederea în ultimul act al competiției, neuitând de lacunele financiare ale clubului său.



„Din trei ocazii, îți dau două goluri”, spune Sabău

La finalul meciului cu Oțelul Galați, antrenorul clujenilor a explicat ceea ce îl nemulțumește la jucătorii „U” Cluj.

„Ce aș putea să spun? Și la fotbal trebuie să ai pasiune pentru el, să ai ultima fază, să înscrii. Ei din trei ocazii îți dau două goluri. La ultima fază eram doi jucători cu unul și luăm destul de ușor golurile.

Vedem, analizăm, ne așteaptă jocul de duminică, ei au entuziasm. Ce știu să facă o fac foarte bine. E o calificare importantă pentru ei. Înseamnă că se muncește. Au rezultate.

Nu am spus prea multe (n.r. în vestiar), doar că puteam să gestionăm mai bine ultima fază. Noi dăm cu latul la poartă, dar trebuie să fim mai responsabili.

Nu vreau să trag concluzii, pentru că mai avem multe meciuri. Ne rămâne salvarea de la retrogradare. Am avut momente când puteam să ajungem în play-off, când puteam ajunge în finala Cupei, dar nu am făcut-o.

La cum suntem plătiți, cred că trebuie să dea mai mult (n.r. unii fotbaliști). Au venit și oameni de la Cluj să ne susțină...

Nu e suficient! Poate dacă intram în prelungiri, controlam jocul! Lipsește puterea aia de a finaliza, sunt prea moi (n.r. jucătorii)”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la finalul meciului.

Dorinel Munteanu solicită, din nou, ajutor financiar: „În fiecare dimineață mă trezesc cu speranță!”

Dorinel Munteanu a ținut să își felicite elevii pentru succesul pe care l-au înregistrat joi seară, în semifinalele Cupei României. De asemenea, antrenorul dunărenilor a făcut, din nou, apel la sprijin financiar din partea sponsorilor.

„Sunt bucuros că am reușit să ajungem în finala Cupei României, după un parcurs dificil... Am preconizat că va fi un meci greu, cu o echipă bună, cu jucători valoroși și experimentați. Eu cred că am câștigat pe merit. Mă bucur pentru tot Galațiul, pentru suporterii noștri, pentru toți oamenii care iubesc această echipă.

Acești jucători merită mai mult sprijin, din toate punctele de vedere. De trei ani, încercăm să ne autodepășim și să obținem performanțe.La pauză, am avut cu jucătorii o discuție mai bărbătească, le-am spus că, dacă menținem același ritm din ultimele 20 de minute, nu putem să câștigăm.

Sper să nu ne oprim aici, din punct de vedere sportiv. Din alt punct de vedere, financiar, sper să fie mai bine anul viitor. Va fi un meci greu împotriva Corvinului, dar mai avem meciuri grele până atunci în campionat.

Din punct de vedere sportiv, profesional, suntem pregătiți de Europa, dar ne lipsește partea financiară. În fiecare dimineață mă trezesc cu speranța că vor veni oameni alături de echipă, în afară de actualii finanțatori, Consiliul Local, Primăria... și sponsorii.

Avem nevoie de mult mai mult. Avem nevoie de un buget mult mai mare. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre buget, dar cred că Oțelul are cel mai mic buget din ligă...”, a declarat Dorinel Munteanu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel