Fotbal Pagube de 10.000 de euro din cauza suporterilor. Ce alte sume trebuie să plătească oficialii clubului Dinamo

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Oficialii dinamoviști trebuie să cheltuiască 10.000 de euro pentru reparațiile pagubelor cauzate de suporterii „câinilor”. Fanii lui Dinamo au produs daune mari în meciul cu UTA Arad, încheiat cu 1-0 în favoarea alb-roșilor.



Pagube de 10.000 de euro

Clubul Dinamo trebuie să scoată din buzunar o sumă imensă după meciul câștigat împotriva echipei lui Rednic, în urma căruia suporterii „câinilor” au produs pagube de 10.000 de euro pe stadionul Arcul de Triumf. 

Managerul arenei de la Arcul de Triumf, Radu Popa, a declarat faptul că pagubele produse de suporterii lui Dinamo ajung până la suma de 10.000 euro.

Deși în urmă cu câteva zile, oficialii arenei Arcul de Triumf au fost contactați de către un inspector de poliție pentru a oferi detalii în acest dosar, aceștia au transmis că Dinamo București a fost organizatorul evenimentului.

6.000 de euro numai pentru scaune

Managerul arenei a explicat cum se împart cheltuielile privind refacerea tuturor stricăciunilor aduse de către suporterii „câinilor”. „Pagubele au fost de 10.000 de euro. 2.000 de euro la gazon, 6.000 de euro au fost scaunele. Am facturat și urmează să primim banii în câteva zile. Dinamo are toate responsabilitățile, fiind organizatorul. Dinamo și-a plătit întotdeauna pagubele făcute de suporteri, cu siguranță o va face și acum”, a declarat acesta pentru Fanatik

Gazonul arenei Arcul de Triumf, ars 

După începutul duelului dintre Dinamo București și UTA Arad, cele două galerii ale echipelor au transformat stadionul într-un câmp de război, aruncând cu torțe pe teren. Astfel, gazonul de pe arenă a luat foc.

Despre acest lucru a mai comentat Radu Popa, susținând că pagubele rezultate în urma acestui meci sunt imense: „Cât de greu este să construiești și cât de ușor este să distrugi...Meciul disputat aseară pe stadionul Arcul de Triumf, între Dinamo si UTA s-a lăsat cu pagube uriașe. 60 de scaune complet distruse, terenul este afectat pe o suprafață de 30%”.

În plus, administratorii arenei au mai amintit faptul că sportul nu trebuie să se concentreze asupra acestui tip de acte de huliganism: „Asta nu înseamnă să fii suporter și nu asta presupune sportul! Aseară am asistat cu regret la o demonstrație de forță inutilă, am văzut ce înseamnă orgoliul orbesc și lipsa de respect pentru o echipă, locul în care te afli și sport. O imagine tristă pentru toată lume...”

Amendă de la Jandarmerie pentru Dinamo

Oficialii lui Dinamo nu trebuie să plătească doar reparațiile arenei Arcul de Triumf, ci aceștia au în cont și o amendă uriașă. Conform unui comunicat de presă al Jandarmeriei, se anunță că „roș-albii” trebuie să plătească o amendă de 60.000 de lei:

„Subliniem faptul că, dintre acestea, două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv, iar patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei, au fost aplicate societății specializate de pază și protecție” se află din comunicatul de presă al Jandarmeriei.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?