Fotbal international PAOK Salonic a câştigat grupa din Conference League şi merge în primăvara europeană. Rezultatele serii

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu, e sigură de calificarea de pe primul loc al grupei de Conference League în primăvara europeană. 



PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, şi Viktoria Plzen şi-au asigurat, joi seara, câştigarea grupelor din Europa Conference League la fotbal şi totodată calificarea directă în optimile de finală ale competiţiei.

PAOK a învins-o pe Eintracht cu 2-1, chiar la Frankfurt, prin golurile marcate de Tomasz Kedziora (55) şi Andrija Zivkovic (73). Pentru gazde a punctat Omar Marmoush (58).

Viktoria Plzen este singura echipă cu maximum de puncte din competiţie, după ce a câştigat în Albania, 1-0 cu kosovarii de la FC Ballkani.

Reprezentantele Turciei au fost umilite în această etapă. FC Bruges a reuşit o victorie de senzaţie cu Beşiktaş, 5-0 la Istanbul, în timp ce FC Nordsjaelland a surclasat-o pe Fenerbahce cu 6-1, Benjamin Nygren reuşind un hat-trick.

În total 11 echipe şi-au asigurat prezenţa în faza următoare a competiţiei, Lille, Slovan Bratislava, Gent, Maccabi Tel Aviv, FC Bruges, Bodo/Glimt, Aston Villa, Fiorentina şi Eintracht Frankfurt, alături de PAOK Salonic şi Viktoria Plzen, scrie Agerpres.

Atalanta, Leverkusen şi Liverpool şi-au câştigat grupele din Europa League 

Atalanta, Leverkusen şi Liverpool şi-au asigurat câştigarea grupelor din care fac parte, joi seara, după meciurile programate în penultima etapă din Europa League la fotbal.

În total 12 echipe s-au calificat în fazele următoare ale competiţiei, Atalanta, Leverkusen şi Liverpool direct în optimi, iar Brighton, Freiburg, Marseille, Rennes, AS Roma, Slavia Praga, Sporting Lisabona, Villarreal şi West Ham, în play-off-ul pentru optimi, la care se adaugă, din Liga Campionilor, Feyenoord şi Young Boys, ambele în play-off-ul pentru optimi.

Rakow Czestochowa a obţinut prima sa victorie în grupă, 1-0 cu Sturm Graz, în deplasare, golul campioanei Poloniei fiind reuşit de John Yeboah (81). Mijlocaşul român Deian Sorescu a fost schimbat în minutul 90, iar fundaşul Bogdan Racoviţan nu a făcut parte din lot.

Fundaşul român Andres Dumitrescu, avertizat cu un cartonaş galben în min. 45+2, a jucat 61 de minute pentru Slavia Praga, care s-a impus cu 3-2 în deplasare cu Sheriff Tiraspol, printr-un gol marcat în minutele adiţionale de Muhamed Tijani (90+5 - penalty).

Poate cel mai spectaculos meci al serii a fost cel de pe Stade Velodrome, unde Olympique Marseille a dispus de Ajax Amsterdam cu 4-3. Gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang a reuşit un hat-trick (9, 48, 90+3 - penalty), celălalt gol al gazdelor fiind semnat de congolezul Chancel Mbemba (26). Brian Brobbey a marcat o dublă pentru lăncieri (10, 30), iar un alt gol a fost înscris de Ar'jany Martha (80).

Liverpool a surclasat-o pe LASK Linz cu 4-0, prin golurile marcate de Luis Diaz (12), Cody Gakpo (16, 90+2) şi Mohamed Salah (51 - penalty).

Freiburg a obţinut şi ea o victorie la scor, 5-0 cu Olympiakos Pireu, meci în care austriacul Michael Gregoritsch a reuşit un hat-trick.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international





pixel