Fotbal PAOK Salonic este cea mai eficientă echipă din lume. Rapid Bucureşti este pe locul 13

Data publicării:
Foto Freepik
Foto Freepik

Un studiu CIES, realizat pe 900 de cluburi din 54 de ligi, arată că PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, este cea mai eficientă echipă de fotbal. Surpriza vine din România. Rapid Bucureşti este pe locul 13 în acest clasament, la egalitate cu Arsenal Londra.



Studiul a fost realizat pe trei variabile: numărul aşteptat de goluri rezultat din ocazii periculoase create, fără a include aici şi loviturile de pedeapsă, numărul de şuturi pe spaţiul porţii şi numărul total de şuturi la poartă. 

PAOK Salonic este cea mai eficientă echipă, cu un procentaj de 0,69 goluri pe meci. Pe locurile doi şi trei se află Sporting Lisabona, cu 0,59 goluri pe meci şi AS Roma, cu 0,52. 

Rapid Bucureşti se află pe locul 13 în acest clasament, cu 0,43 goluri pe meci, la egalitate cu Arsenal Londra, echipa cu cel mai bun atac din Premier League. 

Cea mai slabă echipă din lume este Melbourne City, cu -0,63 goluri pe meci, dar la coada clasamentului sunt şi echipe din Europa. Una dintre ele este echipa care l-a cumpărat pe Rareş Ilie de la Rapid, OGC Nice, cu -0,56, dar şi echipa lui Andrei Raţiu, Rayo Vallecano, cu -0,48, scrie Agerpres. 

Rapid are cel mai bun atac din sezonul regulat din Liga 1, cu 55 de goluri marcate. Ultimele 4 le-a înscris chiar în ultima etapă a sezonului regulat în poarta celor de la FCSB. 

Rapid dă 3 jucători în echipa sezonului regulat, dar şi antrenorul 

"La baza acestei departajări stau statisticile LPF (numărul de meciuri jucate, golurile marcate, pasele decisive, diverse notificări), prezențele nominalizaților în echipa ideală a fiecărei etape, punctajul din fiecare rundă cumulat, datele interne ale LPF, precum și nominalizările făcute de comentatorii televiziunilor difuzoare ale SuperLigii României pentru ”Jucătorul meciului”", transmite LPF.

Astfel, FCSB îi are în echipa ideală pe Ştefan Târnovanu, Syiabonga Ngezana, Darius Olaru şi Florinel Coman, în timp ce Rapid îi are în echipa sezonului pe Paul Iacob, Albion Rahmani şi Christopher Braun. 

Echipa sezonului este completată de Nicuşor Bancu şi Alexandru Mitriţă, de la Universitatea Craiova, şi de Karlo Muhar şi Philip Otele de la CFR Cluj. 

Cristiano Bergodi a fost desemnat în analiza LPF drept cel mai bun antrenor din sezonul regulat. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?