Fotbal international Parchetul spaniol vrea o pedeapsă mai grea pentru Dani Alves care a violat o tânără

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Parchetul spaniol a hotărât să facă apel la condamnarea fostului fotbalist brazilian al echipei FC Barcelona, Dani Alves, la 4 ani şi jumătate de închisoare după ce a violat violat o tânără, cu scopul de a obține o pedeapsă mai aspră, transmite AFP, citând o sursă judiciară.



Dani Alves a fost condamnat pe data de 22 februarie de un tribunal din Barcelona la patru ani şi jumătate de închisoare şi să plătească 150.000 de euro tinerei pe care a violat-o în decembrie 2022, atunci când se afla într-un club de noapte. Acuzarea a solicitat o pedeapsă de nouă ani de închisoare.

Totodată, instanţa i-a impus lui Dani Alves cinci ani de eliberare supravegheată după ce va fi eliberarat din închisoare şi interdicţia de a se apropia de victimă timp de nouă ani şi jumătate.

Instanţa a mai subliniat în hotărârea sa că plata de către fostul fotbalist, încă de la începerea procedurii, a 150.000 de euro pentru despăgubirea tinerei a fost o circumstanţă atenuantă, Dani Alves arătându-şi astfel, conform judecătorilor, dorinţa de "reparare".

Însă această circumstanţă atenuantă ar putea fi contestată de către procuratură în apel, conform acestei surse judiciare, în măsura în care această sumă nu reprezintă acelaşi efort financiar pentru Alves ca pentru un învinuit care are aceleaşi resurse.

Conform acestei surse, redactarea apelului încă nu a început.

Avocaţii lui Dani Alves, care au infirmat că ar fi fost viol, au transmis în ziua verdictului că fostul jucător va face apel.

Dani Alves a beneficiat de adoptarea în anul 2022 a legii consimţământului, menită să întărească arsenalul contra violenţei sexuale, însă care a avut, în mod paradoxal, efectul de a duce la reducerea pedepselor.

Prin urmare, în cazul lui Alves, pedeapsa minimă a fost redusă la patru ani, faţă de şase ani anterior.

În faţa dezbaterilor, Parlamentul a modificat această lege în 2023, însă prea târziu pentru ca Alves să fie vizat.

Conform acuzării, faptele au avut loc în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, în timp ce Dani Alves se afla alături de un amic într-o zonă VIP a unui club de noapte din Barcelona, după ce s-a întors de la Cupa Mondială desfășurată în Qatar.

Alves a afirmat la proces că relaţia a fost consensuală.

Unul dintre cei mai cunoscuți fotbalişti din toate timpurile, Dani Alves a avut cea mai fastă perioadă a carierei la Barcelona între 2008 şi 2016, când a câştigat 23 de trofee.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel