Tenis Patricia Maria Țig a cucerit trofeul „Ion Țiriac” de la Focșani

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportiva a reușit să o învingă pe conaționala Bianca Elena Bărbulescu, în vârstă de 20 de ani, în finala turneului ITF organizat în Focșani.



Țig cucerește primul trofeu din ultimii doi ani

Tenismena română Patricia Maria Țig, principala favorită, a câștigat turneul ITF de la Focșani, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, duminică, după ce a învins-o în finală pe Bianca Elena Bărbulescu, scor 6-4, 6-4.

Țig (29 ani, 469 WTA), care a comis șase duble greșeli în acest meci, a obținut victoria după o oră și 44 de minute.

Patricia a reușit să atingă poziția 56 în ierarhia tenisului feminin mondial pe 26 octombrie 2020.

Adversara sa, Bianca Elena Bărbulescu (20 ani, 1.265 WTA), a încheiat cu doi ași și 9 duble greșeli prima ei finală ITF.

De asemenea, Țig a jucat și finala din cadrul probei de dublu feminin, unde a făcut pereche cu argentinianca Victoria Bosia. Acestea au fost învinse de către românca Briana Szabo și cehoaica Katerina Mandelikova, scor 7-6(3) 6-0.


Țig, care are un titlu WTA în palmares (2020, Istanbul) și două finale (Baku 2015, București 2019), precum și un titlu WTA 125 (Karlsruhe, 2019), a câștigat al 16-lea titlu ITF din carieră. De reținut este faptul că Patricia nu mai obținuse un titlu ITF din 2022 (Varna), potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?