Superliga Romaniei Patru jucători, OUT de la Universitatea Cluj. Se caută noi fotbaliști în clubul ardelean

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Lotul elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău trece prin modificări importante la sfârșitul acestui sezon, patru jucători ai echipei despărțindu-se de clubul de fotbal.



Universitatea renunță la patru fotbaliști, la sfârșitul sezonului

FC Universitatea Cluj a încetat colaborarea cu patru dintre jucătorii care au făcut parte din lotul echipei în sezonul care tocmai ce s-a încheiat. Clubul de fotbal ardelean se desparte de Dragoș Tescan, Plamen Iliev, Andrei Pițian și Kevin Doukoure, jucători care au ajuns la final de contract.

Dragoș Tescan, în vârstă de 24 de ani, a semnat cu Universitatea Cluj la începutul sezonului 2021/2022. Atacantul a bifat 47 de meciuri în tricoul echipei ardelene în toate competițiile, marcând 10 goluri și oferind trei pase decisive.

Plamen Iliev, în vârstă de 32 de ani, și-a început parcursul la 'U' Cluj la mijlocul sezonului 2022/2023, el evoluând în 30 de partide, în poarta Universității.

De asemenea, Andrei Pițian , în vârstă de 28 de ani, a fost transferat de echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău la începutul sezonului 2022/2023. Fundașul central a evoluat în 42 de partide pentru 'U', marcând un gol în partida cu CSM Alexandria din ediția trecută a Cupei României.

Ajuns la 'U' în luna august a anului trecut, Kevin Doukoure, în vârstă de 25 de ani, a bifat 33 de meciuri în toate competițiile pe parcursul acestui sezon.

„Le mulțumim tuturor pentru munca depusă la 'U' și le dorim mult succes în viitor.”, a fost mesajul clubului de fotbal ardelean, pe pagina oficială de Facebook.

„U” Cluj își trece în cont și achiziții, nu numai despărțiri

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Vadim Rață (31 de ani), căpitanul selecționatei Republicii Moldova, a anunțat, joi, clubul ardelean pe site-ul oficial. Se pare că echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău își pregătește un lot competitiv pentru următorul sezon, după ce obiectivele mari din 2023/2024 nu au fost atinse.

Mijlocașul central care a înregistrat 45 de meciuri în naționala Moldovei și peste 180 de partide în SuperLigă vine la „U” Cluj de la FC Voluntari, echipă care a retrogradat în cel de-al doilea eșalon de fotbal, la finalul acestui sezon.

Vadim Rață a acces în fotbalul românesc în pauza de iarnă a sezonului 2018/2019, odată cu transferul la Chindia Târgoviște. El a promovat de pe prima poziție în SuperLigă alături de dâmbovițeni.

În cele cinci sezoane petrecute în primul eșalon al fotbalului din țara noastră, Vadim Rață a adunat 181 de meciuri pentru Chindia Târgoviște, FC Voluntari și FCSB. În formația ilfoveană, Rață a strâns 120 de prezențe, mijlocașul reușind 12 goluri, pe lângă cele 12 assist-uri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?