Echipa nationala Patru nume de selecţioneri pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Edi Iordănescu a dat de înţeles la finalul partidei România - Olanda, de la EURO 2024, că ar putea pleca de la echipa naţională. Ilie Dumitrescu şi Ionel Dănciulescu au venit cu patru nume de posibili înlocuitori. Toţi au mai lucrat cu FRF şi au experienţă la nivel internaţional. Conform lui Ionel Dănciulescu, dacă Edi Iordănescu va decide să plece de la echipa naţională, "Mircea Lucescu e liber. Dacă pleacă Edi. Mai e și Victor Pițurcă liber". 

Ilie Dumitrescu a completat şi el lista posibililor înlocuitori. "Sunt mai mulți antrenori liberi. Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, care a cochetat cu echipa națională. Mai e Adi Mutu". 

În octombrie 2023, Dorinel Munteanu spunea că nu ar refuza echipa naţională. 

"Sigur! Orice antrenor minte când spune că nu e interesat de echipa națională! Am o vârstă la care nu sunt nici tânăr, nici bătrân, deci este timp pentru echipa națională", declarat atunci Dorinel Munteanu.

Edi Iordănescu ar putea pleca de la echipa naţională 

”Pentru mine, lucrurile sunt clare, eu sunt mândru de ce s-a realizat aici. Cred că echipa națională poate să crească. Am nevoie de odihnă. Sincer, au fost multe nopți cu 3-4 ore de somn. Am nevoie de odihnă, apoi cu siguranță va fi o discuție cu Federația și mai ales va fi o discuție cu familia mea.

În momentul ăsta, simt că familia mea are mai multă nevoie de mine decât are echipa națională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în multe momente, cu lipsă de încredere. Nu a fost ușor, mai ales pentru familia mea”, a declarat Edi Iordănescu, la Pro Arena.

"Plecăm cu capul sus de la EURO" 

”Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Ne doream foarte mult pentru români. Am dat totul ca să mergem mai departe. Închidem o poveste frumoasă, care poate aduce în viitor lucruri foarte bune, dacă știm să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc, poate fi un nou început. Le mulțumesc băieților pentru implicarea lor, au depășit așteptări.

Le mulțumesc băieților, sunt mândri de ei, și le cer scuze suporterilor, ei sunt campionii Europei, noi nu suntem.

Primele 20 de minute ne-au aparținut, am avut și ocazia mare prin Dennis Man. Am vrut să-i surprindem, să punem presiune pe construcția lor. Am fost agresivi, i-am pus în dificultate. După care, la prima situație a venit golul. Toate golurile lor sunt din acțiuni individuale, calitate foarte mare. E trist.

Ne-a dat puțin peste cap ce s-a întâmplat. Ianis s-a lovit, Mogoș a făcut comoție. A trebuit să facem improvizație la improvizație”, a spus Edi Iordănescu.

România a fost învinsă de Olanda, scor 3-0, în optimile EURO 2024. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel