Handbal Pe cine a pus mâna CSM București. Valoroasa sportivă vine de la Metz

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului, CSM București a anunțat un transfer foarte important pentru echipă. Cu rolul de căpitan al echipei naționale în țara din care provine, handbalista va aduce un aport semnificativ rezultatelor clubului bucureștean.Căpitanul Germaniei, Alina Grijseels, la București

După victoria reușită împotriva echipei slovene Krim și calificarea în sferturi, CSM București a reușit transferul jucătoarei Alina Grijseels, de la Metz. Aceasta se va alătura lotului din vară. Mai multe detalii despre mutarea spectaculoasă a echipei din România, mai jos:

„Clubul Sportiv Municipal București o va avea din vară în lot pe Alina Grijseels, de la Metz, căpitanul și unul dintre golgheterii Germaniei la Campionatul Mondial de la finalul anului trecut.

Alina Grijseels, jucătoarea de 27 de ani care din vară va face parte din lotul CSM București, evoluează la Metz pe postul de centru, dar poate prelua și rolul de inter dreapta. În sezonul 2021-2022 al EHF Champions League a avut o evoluție foarte bună în tricoul lui Borussia Dortmund, cu un total de 84 de goluri înscrise, deși echipa sa a fost oprită în play-off-ul pentru ”sferturi” de Metz. Un sezon mai târziu, Dortmund nu a mai evoluat în Liga Campionilor, dar Grijseels a fost unul dintre motoarele echipei până în Final 4-ul EHF European League. Cei de la Metz nu au uitat jocul Alinei din dubla anului precedent, mai ales pe teren propriu, când a înscris 9 goluri, și au obținut semnătura centrului german din vara anului 2023.

Căpitan al Naționalei țării sale, Grijseels a fost una dintre jucătoarele de bază ale Germaniei la Mondialul de la finalul anului trecut, cu care a terminat pe locul 6, marcând de 3 ori și în poarta României. La Metz a avut un plus pe finalul sezonului regulat al EHF Champions League. A fost una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei sale și a înscris goluri importante în ultimele trei etape în porțile echipelor puternice din grupă: 5 cu Esbjerg, 4 cu Ikast, 4 cu FTC. A avut astfel o contribuție majoră la turul de forță care i-a asigurat lui Metz locul întâi în grupă în sezonul regulat al Ligii Campionilor.

Te așteptăm cu brațele deschise, Alina!

#WeAreCSMB” a fost comunicatul clubului sportiv.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel