Fotbal Pentru cât timp a fost reținut „Bocciu”, șeful galeriei giuleștene: Cercetat în același dosar cu Daniel Niculae

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liviu Ungurean, cunoscut drept Bocciu, șeful galeriei clubului de fotbal Rapid, a fost reținut pentru 30 de zile în dosarul în care Daniel Niculae este cercetat în libertate. Dosarul vizează introducerea materialelor pirotehnice pe stadion.



Bocciu, reținut preventiv

Procurorii au solicitat Tribunalului București arestarea preventivă pentru 30 de zile a trei dintre membrii galeriei Rapid, într-un dosar în care ultrașii rapidiști sunt acuzați că foloseau în mod ilegal materiale pirotehnice pe stadioane în timpul desfășurării meciurilor de fotbal, scrie Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, printre cei trei se află și liderul galeriei, Liviu Ungurean, zis „Bocciu”.

De asemenea, alți 12 ultrași, reținuți cu o zi în urmă, vor fi plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și distrugere.

Daniel Niculae, în libertate

În același dosar, este cercetat în libertate și președintele clubului Rapid București, Daniel Niculae. El a fost audiat joi, timp de mai multe ore, după ce a fost săltat de oamenii legii întrucât nu răspundea la telefon.

Arme de foc letale și arme albe la clubul giuleștean

„În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2023 pe raza municipiului București s-a constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea de materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri)”, au precizat anchetatorii.

La locuințele membrilor galeriei clubului giuleștean, procurorii au găsit materiale pirotehnice, arme de foc letale și arme albe, în cadrul perchezițiilor efectuate joi, în 19 locații din București și județele Ilfov, Prahova și Iași.

Potrivit mai multor surse din anchetă, pe 29 octombrie 2023, jandarmii au efectuat un control în zona Peluzei nord a Stadionului Giulești, secțiunea 119 - 120, unde au găsit, într-un grup sanitar destinat bărbaților, patru saci ce conțineau 371 de articole pirotehnice, dintre care petarde, fumigene, torțe, combinezoane de culoare neagră și măști din plastic.

Aceste materiale pirotehnice erau ascunse într-un spațiu din grupul sanitar, mascat de o ușă în peretele acoperit cu faianță.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?