Fotbal international Pep Guardiola dă de înţeles că vrea să antreneze naţionala Braziliei

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Pep Guardiola, antrenorul care câştigat cinci titluri de campion în Premier League, dă indicii că ar vrea să preia o naţională din America de Sud. Numele său a mai fost vehiculat pentru funcţia de selecţioner al Braziliei. 



"Mi-aş dori să particip la o mare competiţie ca selecţioner. Mi-ar plăcea să trăiesc experienţa unei Cupe Mondiale, a unui Campionat European sau a unei Copa America. Nu ştiu când, peste 5, 10 sau 15 ani, dar mi-ar plăcea să particip la o Cupa Mondială ca antrenor. Pentru a lucra la o selecţionată, trebuie să te dorească şi să te angajeze, aşa cum se întâmplă şi în cazul cluburilor. Nu ştiu cine m-ar vrea ca să lucrez la o echipă naţională", a declarat Pep Guardiola

În vârstă de 53 de ani, Pep Guardiola este antrenorul cu cele mai mari succese la nivel de club din ultimele două decenii. El a cucerit de trei ori Liga Campionilor, cu FC Barcelona (2008, 2011) şi Manchester City (2023), fiind triplu campion al Spaniei (cu Barca) şi Germaniei (cu Bayern Munchen), precum şi cvintuplu campion al Angliei, alături de "cetăţeni", scrie Agerpres.

Guardiola l-a apărat pe Erling Haaland 

Erling Haaland nu este în cea mai bună formă la Manchester City şi a fost criticat de presa internaţională după ultimele partide. Pep Guardiola, însă, l-a apărat pe atacantul norvegian. 

”Marii atacanți marchează o mulțime de goluri. Să nu îl criticați pentru că vă va închide gura. A lipsit două luni, iar săptămâna trecută a fost una incredibil de grea pentru el.

Și-a pierdut bunica, nu este ușor pentru nimeni. Nu este în cea mai bună formă. Este normal după două luni de absență.

Am vorbit despre forma lui, dar mi-am dat seama mai târziu. El nu a spus nimic despre moartea bunicii sale. Am vorbit despre cum se simte și despre tatăl său.”, a declarat Pep Guardiola, potrivit Marca.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel