Baschet "Performanţa în baschetul românesc înseamnă 3x3". Carmen Tocală, anunţ de ultimă oră la DC Sport

Data publicării:
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels

Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a oferit un interviu în exclusivitate pentru DC Sport, la doar câteva zile după ce o delegaţie a FIBA Europe a vizitat România. 



Potrivit acesteia, România vrea să se impună ca lider în baschetul din Europa de Est şi să relanseze Balcaniada. 

"Delegaţia FIBA Europe, împreună cu un partener strategic şi cu Federaţia Română de Baschet, încearcă să reia Campionatele Balcanice şi cumva România să conducă zonalele şi, de ce nu, sud-estul Europei. Asta arată puterea administrativă a Federaţiei la acest moment şi importanţa pe care FIBA Europe ne-a acordă", a declarat Carmen Tocală. 

Încotro se îndreaptă baschetul românesc. "Performanţa înseamnă baschetul 3x3"

"Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le aduc la cunoştinţa tuturor. Unul este performanţa şi înalta performanţă. Înalta performanţă înseamnă 3x3, ne place sau nu. E vorba de urban sport. Înseamnă drumul spre Jocurile Olimpice. Avem deja o strategie pregătită, o supunem votului Adunării Generale pentru a ne pregăti de Brisbane 2032 şi Los Angeles 2028. În afară de Paris, unde avem un turneu de calificare în iunie. 

Pe partea de 5x5, care este disciplina tradiţională, seniorii au început campania de calificări pentru Campionatul Mondial 2027, cu o formulă foarte importantă în colectivul tehnic. Avem şi un amănunt care mi-a făcut deosebită plăcere. Jucătorii şi echipele au fost foarte interesaţi de cine este convocat, de când este convocat, cum sunt convocaţi jucătorii, ceea ce arată dorinţa jucătorilor de a reprezenta România, lucru care nu s-a întâmplat până acum. 

Asta se întâmplă pentru că Mihai Silvăşan, ani de zile căpitan al naţionalei, coleg de echipă cu cei care acum activează, a ajuns în fruntea colectivului tehnic", a mai spus preşedintele Federaţiei de Baschet. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Baschet




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel